Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Завршен осми протест коалиције СПН у Београду

© Sputnik / Лола ЂорђевићПротест испред РИК-а
Протест испред РИК-а - Sputnik Србија, 1920, 25.12.2023
Пратите нас
Протест присталица коалиције "Србија против насиља" је завршен, а улице које су биле блокиране сада су проходне за саобраћај.
Присталице СНП су се најпре окупили испред зграде Републичке изборне комисије, а потом су отишли до полицијске управе за Град Београд у Булевару деспота Стефана и затражили ослобађање оних који су синоћ ухапшени.
Представници коалиције "Србија против насиља" су саопштили да им је полиција рекла да ће за информације о ухапшенима, међу којима, како кажу, има доста студената, родитељи моћи да сазнају тако што позову полицију на број 192, да сачекају мејл или да дођу са правним заступницима.
Окупљени су испред РИК-а тражили поништавања избора на свим нивоима.
Студенти који су раније протестовали испред Министарства државне управе и локалне самоуправе (МДУЛС) и Владе Србије и који су блокирали Улице кнеза Милоша, Немањине, Бирчанинове и зграде министарства, придружили су се опозицији.
Они су тражили да им се омогући увид у бирачки списак, а најавили су и да ће представници студената вечерас поднети нови захтев у коме ће од свих локалних самоуправа тражити да им омогуће увид у бирачке спискове и да ће им дати рок до среде у подне, а онда ће, као су рекли, подићи лествицу блокада на виши ниво и то широм Србије.
Министарство државне управе и локалне самоуправе саопштило је данас да је јединствени бирачки списак једна од најажурнијих евиденција у Републици Србији и да никад није био уређенији и да су тврдње о постојању тзв. "фантомских бирача" апсолутно неистините и паушалне.
Најдраматичнији моменти: Спутњик испред врата градске Скупштине:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала