- Sputnik Србија, 1920
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Најновије вести о наоружању из Србије, Русије и света. Војне вежбе, нуклеарна тријада, представљање нових војних технологија и коментари стручњака.

Руска армија добила модернизоване аутомате „калашњиков“

© Sputnik / Павел Львов / Уђи у базу фотографијаНови аутомат АК-12 Калашњиков
Нови аутомат АК-12 Калашњиков - Sputnik Србија, 1920, 25.12.2023
Пратите нас
Прва партија најновијих аутомата „калашњиков“ АК-12 биће предата руској армији у јануару следеће године, изјавио је председник концерна „Калашњиков“ Алан Лушников.
„Произвели смо АК-12 на основу захтева наручилаца који су се јавили током специјалне војне операције. Извели смо испитивања и пустили у серијску производњу, а у јануару ћемо почети да допремамо нове АК-12. Било је озбиљних дорада, пре свега у вези с коришћењем, пошто оружје треба да буде погодно и поуздано“, навео је Лушников у разговору за телевизију „Русија 24“.
Почетком новембра он је рекао да је концерн пре рока испунио трогодишњи уговор о испоруци АК-12 Министарству одбране Русије и да је почео да испуњава следећи.
У мају је главни конструктор „калашњикова“ Сергеј Уржумцев навео да је у израду аутомата уведена упрушћена шема монтаже и демонтаже оружја. Лушников је навео да је та верзија аутомата добила нови ергономски кундак, а да је на захтев наручиоца отклоњен и режим ватре од два метка.

Прва партија ударних дронова „куб“ послата руској војсци

Лушников је, такође, рекао да је прва партија ударних беспилотних летелица упућена Министарству одбране Русије.
„Реализовали смо баражну муницију 'куб' с бојевом јединицом повећаног капацитета, на захтев наручиоца. Успешно су спроведена испитивања и прва партија се управо допрема наручиоцу“, рекао је Лушников.
Припадници јуришне инжењерске јединице у Ростовској области - Sputnik Србија, 1920, 25.12.2023
РУСИЈА
Русија престигла Запад по производњи наоружања
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала