- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србија има два циља: „Главна рунда и борба за Париз!“

© JONATHAN NACKSTRANDТони Ђерона
Тони Ђерона - Sputnik Србија, 1920, 25.12.2023
Пратите нас
Селектор мушке рукометне репрезентације Србије Тони Ђерона изјавио је да је главни циљ његовог тима пролаз у главну рунду Европског првенства и борба за пласман у квалификације за Олимпијске игре у Паризу.
Рукометаши Србије почели су да се окупљају у Спортском центру ФСС у Старој Пазови где ће обавити завршни део припрема за ЕП у Немачкој 2024. године.
Рукометаши Србије ће потом у Старој Пазови тренирати до трећег јануара наредне године, а онда ће припреме наставити у Грањолерсу где ће одиграти три пријатељска меча против Словачке, Пољске и Шпаније.
Српски рукометаши ће 10. јануара наредне године отпутовати у Минхен. "Орлови" ће на ЕП 2024. бити у групи са Исландом, Мађарском и Црном Гором. Србија ће први меч на континенталном шампионату одиграти 12. јануара против Исланда.
"Више смо него узбуђени што смо поново на окупу, без обзира на изазове који се односе на физичко и здравствено стање играча. Сви смо свесни колико је ово ЕП важно, шта значи и за ову генерацију и за последње три године колико смо заједно, од утакмица против Француске у Зрењанину и Кретеју. Знамо да је ово прилика за остварење важних циљева и сви смо фокусирани на задатак", рекао је Ђерона, преноси званични сајт РСС.
Он је истакао да ће време до почетка ЕП бити адекватно искоришћено.
"Имамо довољно времена за анализу противника и да у односу на то направимо одређене корекције, адекватно проследимо информације и доведемо играче на оптимално исти физички ниво. Треба их опоравити, ипак долазе из клубова и сезоне, која увелико траје. Пролазак у главну рунду и борба за олимпијске квалификације је циљ број један. Посвећеност, понашање и тимски дух ове екипе се не доводе у питање", додао је селектор Србије.
Ђерона је навео да ће припреме у Старој Пазови да искористи да његов тим буде у најбољем могућем издању.
"Осим што ћемо се бавити модификацијама у игри за што бољу припрему, све радимо мислећи на утакмице које нас очекују у Минхену, али са циљем да се и на турниру у Шпанији адекватно спремимо. Битно је поделити минутажу, тестирати могућности и сачувати свежину за групну фазу. Спремност играча и физичка и психичка за то су главни фокус припремног периода", закључио је шпански стручњак.
ЕП ће бити одржано од 10. до 28. јануара наредне године у Немачкој.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала