Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Још једна оптужница за убиство Оливера Ивановића

© Sputnik / Андрей СтаростинСудски чекић
Судски чекић - Sputnik Србија, 1920, 27.12.2023
Пратите нас
Специјално тужилаштво подигло је оптужницу пред Посебним одељењем Основног суда у Приштини, против окривљеног М. М. због наводно, више кривичних дела у случају убиства Оливера Ивановића.
Из Специјалног тужилаштва саопштавају да је против окривљеног подигнута оптужница, јер је починио кривична дела – "учешће или организовање организоване криминалне групе", "ометање доказивања или службеног поступка", "застрашивање" и "фалсификовање исправе".
Наводи се да је оптужени, "као део групе, после убиства предузимао радње ометајући кривични поступак, а након истраге користио фалсификовану исправу и претио службеним лицима која су открила кривична дела у поступку против њега", преноси РТС.
Особа М. М. је седма против које се подиже оптужница у случају убиства Оливера Ивановића.
Претходном оптужницом обухваћени су Недељко Спасојевић, Марко Рошић, Раде Басара, Силвана Арсовић, Драгиша Марковић и Жарко Јовановић, којима се већ суди у Основном суду у Пришини.
На терет им се ставља да су од 2014. до 2018. били део криминалне групе са Жељком Бојићем, Звонком Веселиновићем и Миланом Радоичићем на челу, те да су у континуитету покушавали да под своју контролу ставе Северну Митровицу.
Оливер Ивановић, убијен је 16. јануара 2018. године са шест хитаца у леђа, испред просторија своје партије у Северној Митровици.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала