- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Користиће све методе: САД ће наставити да подгревају сукоб у Украјини и следеће године

© Sputnik / РИА Новости / Уђи у базу фотографијаРуска гарда у Мелитопољу
Руска гарда у Мелитопољу - Sputnik Србија, 1920, 27.12.2023
Пратите нас
Америка ће наставити да подстиче сукоб у Украјини и 2024. године и учиниће све да тема подршке кијевског режима остане актуелна, изјавила је портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.
„Ако успеју да извуку новац од својих пореских обвезника – то ће и урадити. Ако не успеју, подстицаће кијевски режим на страшна дела, укључујући терористичке нападе, како би показали активност у том правцу“, изјавила је Захарова за радио „Комсомољска правда“.
Како је додала, представници Демократске партије у САД неће моћи да одустану од подршке Кијеву током предизборне трке за председничке изборе, који ће бити одржани следеће године.
„Користиће се свакакве методе и, наравно, то ће бити велика и бесконачна информационо-политичка представа јер ће у супротном морати да признају да им се тај пројекат распао, а за демократе, за оне који сада иду у изборни циклус, то је равно смрти“, оценила је Захарова, истакавши да Белу кућу не интересује судбина саме Украјине и Украјинаца.
Председнички избори у САД биће одржани 5. новембра 2024. године. У изборној трци учествују три независна кандидата, исто толико из Демократске странке, укључујући актуелног америчког председника Џозефа Бајдена, и седам политичара из Републиканске партије, укључујући бившег председника Доналда Трампа.
ВС РФ нанесли ракетный удар по объектам военной инфраструктуры Украины - Sputnik Србија, 1920, 26.12.2023
РУСИЈА
Шојгу: Руска војска испунила главни задатак у 2023. години
Погледајте још:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала