- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак, Роџер и Рафа ће бити пријатељи – али Шпанац и Швајцарац ће морати да сачекају

© AP Photo / Kin CheungРоџер Федерер, Новак Ђоковић и Рафаел Надал
Роџер Федерер, Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 27.12.2023
Пратите нас
Неколико година на почетку каријере Новак Ђоковић био је у сенци Роџера Федерера и Рафаела Надала, али је српски ас постајао све бољи и бољи у ту сенку убацио је двојицу највећих ривала. Порази које су наносили једни другима и данас их боле, али Борис Бекер верује да ће „велика тројка“ једног дана моћи да развије пријатељство.
Новак Ђоковић, најбољи тенисер свет, недавно је изјавио да би једног дана волео да постане пријатељ са Роџером Федерером и Рафаелом Надалом. Свестан је српски ас да то није било могуће док су један против другог играли мечеве за највеће титуле у каријери, али сматра да би једног дана када сва тројица кажу збогом тенису то могло да се деси.
У то верује и Борис Бекер, чувени немачки тенисер и бивши Ђоковићев тренер.
„Када заврше каријере, они ће вероватно бити пријатељи. Новак има огроман респект ка Рафи и Роџеру и зато верујем да ће такав однос једног дана прерасти у пријатељство“, рекао је Бекер.
Немац је сигуран у своју тврдњу јер је имао слично искуство.
„Моја ривалства са Стефаном Едбергом, Иваном Лендлом и Андреом Агасијем су данас пријатељства. А када смо играли, били смо најљући противници. Буквално смо користили све што смо имали да бисмо победили једни друге“, истакао је Бекер.
Значај њихових дуела готово увек је био историјки за тенис због чега није било простора за пријатељство.
„Људи су знали да ћемо дати све од нас, а то исто важи и за велику тројку. Свако зна да пружају максимум и да неће један другоме ништа поклонити. То их и дефинише као велике шампионе“, сматра Бекер.
Да из великих ривалства може да прерасте пријатељство деловало је прошле године на Лејвер купу када се Федерер опраштао од тениса и плакао заједно са Новаком и Рафом. Ипак, Швајцарац и Шпанац никада нису крили да су ближи један са другим него са Новаком.
Уколико се за пријатељство чека крај каријера свих чланова велике тројке, онда оно неће доћи ускоро. Док Надал размишља да предстојећа сезоне буде његова последња у каријери, први рекет света истакао је да би могао да игра и када напуни 40 година.
Новак Ђоковић Карлос Алкарас финале Вимблдона - Sputnik Србија, 1920, 27.12.2023
СПОРТ
Новак поражен пред 40.000 људи – Алкарас славио после спектакла
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала