- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руске „хризантеме“ и „корнети“ пробијају немачке „леопарде“

© Sputnik / Pavel Lisitsyn / Уђи у базу фотографијаПротивтенковски ракетни систем "корнет" руских извиђачких јединица у зони специјалне војне операције
Противтенковски ракетни систем корнет руских извиђачких јединица у зони специјалне војне операције - Sputnik Србија, 1920, 27.12.2023
Пратите нас
Руски противтенковски ракетни системи „хризантема“ и „корнет“ пробијају немачке тенкове „леопард“ из било које даљине, изјавио је генерални директор државне корпорације „Ростех“ Сергеј Чемезов.
„То је још један мит. Они веома добро горе. Наш ‘корнет’ или ‘хризантема’ пробијају те ‘леопарде’ са било које стране“, рекао је он одговарајући на питање да ли је истина да су западни тенкови боље заштићени.
Обратио је пажњу да су на западне тенкове, који се налазе у саставу Оружаних снага Украјине, почели да постављају динамичке заштите совјетске производње како би повећали њихове шансе на бојном пољу.
Како је нагласио министар одбране Русије Сергеј Шојгу, украјинска војска је током контраофанзиве изгубила 37 „леопарда“.
Како је Русија запањила Запад погледајте у емисији „Пророк“:
Украјински војници пуцају из хаубице цезар - Sputnik Србија, 1920, 19.12.2023
Специјална операција у Украјини
Западни медији: Кијев не може да оствари продор на бојном пољу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала