- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски тенк Т-90М „прорив“ најбољи на свету

© Sputnik / РИА Новости / Уђи у базу фотографијаТенк Т-90М "прорив" у зони специјалне војне операције
Тенк Т-90М прорив у зони специјалне војне операције - Sputnik Србија, 1920, 27.12.2023
Пратите нас
Руски основни тенк Т-90М „прорив“ најбољи је тенк серијске производње на свету, изјавио је генерални директор државне корпорације „Ростех“ Сергеј Чемезов.
„У зони специјалне војне операције су активни нови и модернизовани тенкови Т-90, као и тенкови Т-72 и Т-80 који су веома поуздани у свим задацима. Тенк ‘прорив’ је тренутно најбољи тенк на свету који се серијски производи. Он надмашује и многе тенкове са Запада, а то признају у западни експерти“, рекао је он.
Руски тенк Т-90, основни борбени тенк треће генерације, који је наследник Т-72, и он је озбиљно унапређен претходних година. Последња његова верзија је Т-90М „прорив“ (пробој) који је добро заштићен од конвенционалне муниције, вођеног оружја и противтенковских ракета. Наоружан је топом глатке цеви од 125 милиметара са аутоматским пуњачем и митраљезом од 12,7 милиметара којим се управља даљинским путем.
Фабрика „Уралвагонзавод“, која је део компаније „Ростех“, производи нове партије Т-90М и шаље у зону специјалне војне операције. Последњи примерци тенкова су добили динамичку заштиту и динамичким елементима је покривена цела купола тенка и корпус.
Погледајте још:
Амерички тенк М1А2 Абрамс - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2023
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Амерички „Абрамс“ против руског Т-90: Који тенк је бољи и какве су им улоге у Украјини /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала