- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Зона забране летова за украјинске дронове: Руска ПВО обара на десетине летелица

© Sputnik / Vitaliy Timkiv / Уђи у базу фотографијаДрон на нишану снајперисте
Дрон на нишану снајперисте - Sputnik Србија, 1920, 27.12.2023
Пратите нас
Руски системи противваздухопловне одбране (ПВО) и системи за електронско ратовање (ЕВ) стварају зоне забране летова за дронове које лансирају Оружане снаге Украјине и уништавају их на десетине, рекао је за Спутњик генерални директор државне корпорације „Ростех“ Сергеј Чемезов.
Како је истакао, „Ростех“ даје свој допринос у заштиту неба од летелица противника. Корпорација испоручује војсци системе ПВО, на пример, системе „панцир“ који су се показали веома ефикасно током специјалне војне операције, али и системе за електронско ратовање.

„Помоћу такве технике у зони специјалне војне операције практично се ствара зона забране летова за украјинске дронове. Пада их на десетине. Уништавају се противваздухопловним ракетним системима, а такође се онеспособљавају системима за електронско ратовање“, рекао је генерални директор „Ростеха“.

Чемезов је додао да се за заштиту од налета украјинских дронова користе нови радари малих димензија који их откривају на удаљености од неколико десетина километара.
„Направили смо мале радаре који се постављају на најопаснијим правцима, као и за заштиту наших градова. Ове радарске станице омогућавају да се противничке беспилотне летелице открију на удаљености до неколико десетина километара и брзо преносе информације о мети како би се уништила“, објаснио је он.
Оружане снаге Украјине стално покушавају да изведу нападе на циљеве на руској територији, и то већином цивилне. Украјинска страна свакодневно лансира на десетине дронова, али руске снаге већину уништавају. Поред тога, Кијев користи дронове у оквиру комбинованих удара заједно са вишецевним ракетним лансерима, крстарећим, тактичким и балистичким ракетама.
Погледајте још:
ВС РФ нанесли ракетный удар по объектам военной инфраструктуры Украины - Sputnik Србија, 1920, 26.12.2023
РУСИЈА
Шојгу: Руска војска испунила главни задатак у 2023. години
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала