- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Културни пасош бебама и њиховим мама и татама

© Фото : Спутњику уступио Етнографски музејПодела културних пасоша
Подела културних пасоша - Sputnik Србија, 1920, 28.12.2023
Пратите нас
У сусрет срећнијој 2024. години, Етнографски музеј је покренуо кампању „Културни пасош - рођени са културом“која новорођеним бебама и њиховим мамама, татама, бакама и декама омогућава неограничен број бесплатних посета изложбама и свим програмима Етнографског музеја сваког дана до дететовог првог рођендана.
„Културни пасош представља најлепшу добродошлицу на свет нашим бебама и симболичку везу између културе и породице, а Етнографски музеј жели да пружи подршку сваком детету да од првих корака препозна да је део музеја и да је музеј место породичних традиција где се старе вредности негују и нове стварају“, истичу у овој установи.
Уз сарадњу колектива Болнице за гинекологију и акушерство КБЦ Звездара, која је и стратешки партнер у овој кампањи, директор Етнографског музеја Марко Крстић је са својим сарадницима уручио 200 културних пасоша и поклона мамама наших најмлађих суграђана.
Ова кампања ће се наставити током целе следеће године, а већ од данас првих 100 родитеља који су добили принове могу доћи у Етнографски музеј и преузети свој културни пасош на билетарници музеја.
„Културни пасош - рођени са културом“ развијен је у складу са најсавременијим праксама у области културе уз подршку Фондације „Fitzcarraldo ETS“ и Асоцијације „Abbonamento Musei“ која издаје „Passaporto Culturale“ у сарадњи са 42 музеја у граду Торино и Покрајини Пијемонт.
Етнографски музеј обележио 122 године постојања - Sputnik Србија, 1920, 21.09.2023
КУЛТУРА
Етнографски музеј обележио 122 године постојања
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала