- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медији: САД предлажу Г7 начине како да се украде 300 милијарди долара руске имовине

© Sputnik / Максим БлиновАмеричка амбасада у Москви
Америчка амбасада у Москви - Sputnik Србија, 1920, 28.12.2023
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе су предложиле земљама Г7 да размотре могућности конфискације замрзнуте руске имовине на суму око 300 милијарди долара, пише лист „Њујорк тајмс“ позивајући се на извор.
Према подацима листа, у децембру су министри финансија земаља Г7 и њихови заменици разматрали како да се пронађе механизам конфискације и да се избегну ризици. САД и земље које их подржавају Велика Британија, Канада и Јапан предложили су да наставе да разматрају питања како би се припремиле могуће опције за састанак Г7, који ће се, наводно, одржати крајем фебруара.
Вашингтон је предложио да се размотри могућност конфискације у формату три радне групе које ће се бавити правном страном питања, методама примене механизма и смањењем ризика, као и проучавањем начина да се одузета имовина усмери за подршку Украјини.
Како пише лист, Немачка, Италија и Француска су изјавиле да ће морати да детаљно процене законитост конфискације руске имовине до доношења одлуке. Осим тога, неколико европских министара је подвукло неопходност високог нивоа тајности преговора. Додаје се да западне земље изучавају могућност како директне конфискације замрзнуте руске имовине, тако и коришћења од њихових прихода.
Раније је представник америчке администрације високог ранга изјавио да САД имају стратешки циљ да замрзнуту руску имовину искористе за обнову Украјине. Према речима званичника, америчка администрација је „јавно изјавила да одржава контакте са партнерима из Г7 на тему најбољег и најприкладнијег начина да се осигура да Русија не бира да ли ће Украјини надокнадити штету и када ће се то догодити“.
 Амерички долар  - Sputnik Србија, 1920, 10.11.2023
РУСИЈА
Претње Русији запленом имовине, вратиће се Западу као бумеранг
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала