- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Бугарски новинар: Европа тражи начин да се „ослободи“ Украјине

© AP Photo / Markus SchreiberДемонстранти носе заставе Украјине и ЕУ
Демонстранти носе заставе Украјине и ЕУ - Sputnik Србија, 1920, 29.12.2023
Пратите нас
Европски сценарио за Украјину „логично се мења“ пред крај године, пише аутор бугарског издања „Труд“ Илија Илијев и додаје да је широко рекламирана украјинска контраофанзива угушена.
„Није било победа, само порази са озбиљним губицима тешке технике и веома озбиљним губицима у људству“, сматра новинар.
Према његовом мишљењу, Европа сада не зна како да преговара са Моквом, а у Бриселу, истовремено, покушавају да заплаше Европљане наводном „неизбежном агресијом Русије против Европе након заузимања Украјине“.
Аутор је подсетио да Европска комисија предлаже да се руска имовина заплени због заобилажења санкција, иако то неће помоћи да се сакрије да Европа, заправо, покушава да нађе начин да се „ослободи рата у Украјини“.
„Русија се бори за своје историјске земље, а Европљани све више схватају да у ЕК и Европском парламенту, као и на власти у већини земаља Европске уније постоји глобалистичка пета колона, која ради на њихову штету“, закључио је аутор.
Претходно је шеф европске дипломатије Жозеп Борељ изјавио да је упозорио чланице Европске уније да је Русија стратешка претња по Европу и да буду спремне за „дугорочни сукоб високог интензитета против Москве“.
Шта чека Украјину у наредним месецима погледајте у емисији „Пророк“:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала