- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Немачки генерал: Западна тактика у Украјини не функционише

© AP Photo / Kateryna KlochkoУкрајинска војска
Украјинска војска - Sputnik Србија, 1920, 29.12.2023
Пратите нас
Руска војска је успела да појача своје положаје толико да украјинску офанзиву не могу да убрзају чак ни минске блокаде које је Кијеву испоручио Запад, а тактика коју је изучила украјинска војска је немоћна, изјавио је немачки генерал-мајор Кристијан Фројдинг, који је на челу Специјалног штаба за питања Украјине при Министарству одбране Немачке.
„На појединим деоницама минска поља заузимају у даљину и ширину по неколико километара. Ако моторизовани вод наиђе на такво поље, ми их учимо: дим, повлачење, заобилажење, поновни покушај. Ако је блокада дугачка до десет километара такав тактички приступ је немогућ“, рекао је Фројдинг у интервјуу за „Зидојче цајтунг“.
Према његовим речима, украјински војници иду на изузетно добро утврђене положаје.
Они су, како је рекао, већ пробали да користе противминске блокаде које су им испоручене са Запада, али су моментално били заустављени узвратном ватром. Сада су Украјинци принуђени да уклањају мине ручно, током ноћи, а то одузима веома много времена, нагласио је генерал-мајор и додао да таква тактика доводи и до великих губитака у украјинским снагама.
„То значи да принцип 'задржавања положаја иза минских препрека' функционише ако су те позиције утврђене, широке, дубоке и добро припремљене“, навео је Фројдинг.
Он је, такође, нагласио да руски војно-индустријски комплекс успео да повећа производњу без обзира на веома жестоке санкције, а да у Немачкој то нико није очекивао.
Украјински тенк - Sputnik Србија, 1920, 29.12.2023
РУСИЈА
Русија: Немачка све мање верује у победу Кијева – Запад нема никакво „супер оружје“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала