- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: Срби су имуни на покушаје Запада да изазове кризу у земљи, верујем у њих

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 29.12.2023
Пратите нас
Српски народ може да се успротиви покушајима Запада да се умеша у унутрашња питања и испровоцира кризу у земљи, изјавила је портпарол Министарства унутрашњих послова Русије Марија Захарова у интервјуу ТВ „Русија-24“.
„Видимо да у Србији постоје веома озбиљни елементи западне интервенције, мешања у унутрашња питања. Али, веома је важно да је српски народ имун на то. То је велико искушење, дуг је пут супротстављања том притиску Запада са којим Србија сада покушава да се избори, али ја верујем у њих. Сигурна сам да ма какав сценарио да је Запад припремио, српски народ има одговор на то“, оценила је Захарова.
Дипломата је истакла да Срби знају своју историју и, „за разлику од Украјине, ниједном се ње нису одрекли“.
„Они гаје свето поштовање према свима онима који не само да су радили за добробит државе, већ су и дали живот током 20. века, па и раније такође. Тај имунитет код Срба има дубоке корене, не може се тек тако сломити или поништити. Западу то неће успети“, истакла је портпарол.
Захарова је раније изјавила да је недељу дана након ванредних парламентарних избора Републике Србије, под изговором наводне преваре, покушано да се мајданизују улични протести у Београду.
По њеним речима, улогу подстрекача имали су активисти, мобилисани од разних структура које се финансирају и контролишу споља. Врхунац вишедневних провокација десио се 24. децембра, када је око 2.000 демонстраната намеравало да упадне у скупштину Београда.
Којим ће путем Србија кренути после избора погледајте у емисији „Свет а Спутњиком“:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала