- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медведев: Злочиначки напад на Белгород из немоћи, одговорнима ће горети земља под ногама

© Sputnik / Екатерина Штукина / Уђи у базу фотографијаЗаменик председавајућег Савета безбедности Русиеј Дмитриј Медведев
Заменик председавајућег Савета безбедности Русиеј Дмитриј Медведев - Sputnik Србија, 1920, 30.12.2023
Пратите нас
Терористрички напад на Белгород и погибија цивила предстваља "крвави злочин бандеровске копилади" из немоћи да нешто промене на фронту, рекао је заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев.

"Ми нисмо они. Мада, неки гад, као што је Зеленски, спав и сања да су наше Оружане снаге претвориле центар Кијева у нешто попут Појаса Газе. Тада би било лакше камчити ново оружје од својих господара. У петак је руска војска нанела огрому штету војној и другој инфраструктури неонацистичког режима. Наставићемо. А гадовима који су издали злочиначко наређење ће горети земља под ногама. Од запада до истока те територије који још контролишу", написао је Медведев у посту на друштвеној мрежи "В контакте".

Министарство спољних послова Русије саопштило је да је гранатирање Белгорода "цинични и крвави злочин" и да ће сви извршиоци и налогодавци зог злочина бити кажњени.
Истовремено, представник Русије при УН у Женеви Генадиј Гатилов изјавио је да је срамотно ћутање високог представника УН за људска права Фолкера Турка. Према његовим речима, Турк не заслужује да обавља ту функцију.
Подсетимо, украјинске снаге су раније данас гађале Белгород ракетама "ољха" и из вишецевних бацача ракета чешке производње. Коришћена је забрањена касетна муниција. У нападу је погинуло 14 особа а 108 је рањено.
Како је Русија запањила Запад погледајте у емисији „Пророк“:
Зграда Министарства спољних послова Русије у Москви - Sputnik Србија, 1920, 30.12.2023
РУСИЈА
Иза напада стоји Лондон: Русија тражи седницу СБ УН због терористичког акта Украјине у Белгороду
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала