Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић: Логично је да ми је Путин честитао Нову годину /видео/

© Tanjug / JADRANKA ILIĆАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 30.12.2023
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас дa је логично што му је председник Русије Владимир Путин честитао Нову годину и нагласио да ће Србија да чува своје пријатеље.
Вучић је на питање новинара, како коментарише, што је Путин честитку упутио само појединим лидерима и народима одговорио:
„Мислим да сам и прошле године добио новогодишњу честитку. Русија је велика земља која не мора било коме да се правда за било шта, они се не осећају угрожено чак и када велики број земаља не сарађује са њима“, рекао је Вучић на конференцији за новинаре поводом поновљених избора на више од 30 бирачких места.
„Ми чувамо наше пријатеље“, рекао је Вучић.

„Србија не сме да стане“ убедљиво победила на свим нивоима на поновљеним изборима

Вучић је изјавио да је листа „Србија не сме да стане“ данас на свим местима на којима су поновљени републички и градски избори однела веома убедљиву победу.
Вучић је рекао да ће Србија остати слободна и суверена држава која ће одлуке доносити самостално и наставиће свој пут у ЕУ, али и да чува традиционална пријатељства и развија односе са Руском Федерацијом и Народном Републиком Кином, изјавио је Вучић у ванредном обраћању.
Он је на конференцији за новинаре рекао да су поновљени избори били у складу са законима Србије, РИК-а и ГиК-а.
„Догодиле су се значајне промене у самом бирачком телу. Излазност је на републичким била око 43 процента на републичким и мање од 40 одсто на нивоу града, што је много када се гласа дан уочи Нове године. У Београду смо имали поновљене изборе у два насеља на Новом Београду и у Бежанијској коси и МЗ Газела, али посебно је убедљива победа у Рипњу на Вождовцу, где смо од 830 и нешто гласова освојили преко 600“, рекао је он.
Вучић је рекао да је у Београду излазност била од 41,64%, листа Александар Вучић „Србија не сме да стане“ добила је 64,49 одсто, Србија против насиља 17,7%, Ми глас из народа 7,50%, Милош Јовановић и СПС са око 3%, што су коначни резултати за Београд са три бирачка места где су поновљени избори
Он је нагласио да у Београду неће бити нових избора зато што је неко показао да се нешто десило на изборима, јер су били најчистији избори до сада, већ да ће их бити само ако не буде било већине, а да ли ће бити или неће треба сачекати.
Он је изјавио да је циљ да до краја јануара буде завршено конституисање новог парламента.
„Протести хај-нехај, ви протесте, а ми ћемо да гледамо до краја јануара да завршимо конституисање Народне скупштине и да кренемо у процес формирања владе“, рекао је Вучић одговарајући на питања новинара.
Вучић је нагласио да је сада реалније да листа Србија не сме да стане у републичком парламенту добије 130. мандат.
Вучић је рекао да ће шефа посматрачке мисије Канцеларије Оебса за демократске институције и људска права (ОДИХР) Алберта Јонсона питати због чега није обавестио јавност у Србији да му је Драган Ђилас, на састанку саопштио да неће признате резултате избора још неколико дана пре њиховог одржавања
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала