- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Богдан капитен има поруку за Србију: „Биће и то злато, време је“

© AP Photo / Michael ConroyБогдан Богдановић
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 01.01.2024
Пратите нас
Кошаркашка репрезентација Србије заређала је са пет сребрних медаља на великим такмичењима, а капитен Богдан Богдановић поручио је да је време да је време за злато око врата и то на Олимпијским играма у Паризу 2024. године.
Ас Атланте Хокс и капитен Орлова Богдан Богдановић изјавио је у интервјуу за „Eurohoops“ да је куцнуо час да он и саиграчи обрадују нацију најсјајнијим одличјем са неког великог такмичења, после чак пет сребрних медаља.
„Треба да буде сада. Било је тешко изгубити од Немачке у финалу Мундобаскета. Међутим, живот тече даље, већ следећег лета имамо нову прилику за злато. Биће! Мора да буде“, поручио је у свом стилу лидер ове генерације Богдановић.
Србија је у Манили избегла двобој са Американцима, а на Играма у Паризу би могло да дође до тога. Такође, очекује се и да изабраници селектора Светислава Пешића буду јачи за најбољег кошаркаша планете – Николу Јокића. Богдан је кратко прокоментарисао потенцијални двобој са САД.
„То је још далеко. Волео бих наравно да се такмичим са њим. Било би то једно од највећих остварења у мојој каријери. Такав тим не може д се нађе ни на једном другом месту, ни у једној лиги. То су све кошаркаши који имају бројне титуле НБА лиге, олимпијска и светска злата“, рекао је Бодановић за „Eurohoops“.
На питање како је задовољан сезоном у Атланти и да ли се нада да би и наредних четири-пет сезона могао да остане у истом клубу, бивши кошаркаш Партизана, Фенербахчеа и Сакраменто Кингса је одговорио:
„Текућа сезона за мене је добра. Фокусиран сам на сваком мечу, трудим се да играм најбоље што могу. Не знам да ли је ово најбоља сезона за мене до сада, дајем све од себе да буде. Углавном, и даље има простора за напредак, а циљ је да Атланта игра све боље и да будемо спремни да се измеримо са најбољима када почне плеј-оф. Што се тиче будућности у Атланти и Џорџији, то се никда не зна. То је НБА лига, схватам то као посао. Довољно дуго сам у лиги и то сам до сада научио“, истакао је капитен Србије Богдан Богдановић.
Шабаз Нејпир - Sputnik Србија, 1920, 01.01.2024
СПОРТ
Нејпир „невидљив“ у Звезди – у Милану „експлозија“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала