- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Вратио се Рафаел Надал – спектакл као у најбољим данима и победа за нови почетак

© AP Photo / Tertius PickardРафаел Надал
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 02.01.2024
Пратите нас
После скоро годину дана одсуства због повреде Рафаел Надал вратио се на терен и у првом колу турнира у Бризбејну савладао је Доминика Тима резултатом 7:5, 6:1.
Да је пре неколико година неко рекао да ће Рафаел Надал као 672. тенисер и Доминик Тим као квалификант играти у првом колу турнира 250 серије један против другог, мало ко би веровао.
Међутим, околности су наместиле да два тениска мајстора одмере снаге.
Иако је повратак најављивао бојажљиво и истицао како није спреман сто одсто, Надал се вратио као да никада није ни правио паузу.
Кретња, ударци, све је било на месту и деловало је спектакуларно. Да све буде додатно зачињено у првом сету маестралан тенис играо је и Тим па тако све до 12. гема није могла да се види брејк лопта.
Почео је тада Аустријанац да греши, а искусни Рафа знао је то да искористи и преломи сет.
У другом сету потпуно је потонуо Тим, а Надал је играо одлично. Диктирао је темпо, играо снажно, баш као у најбољим данима.
Као брзи воз стигао је до 3:0, а потом је направио и други брејк. Лако као да је сам на терену, Рафа је потврдио брејк и пласирао се у друго коло.
Последњи меч пре дуела у Бризбејну Надал је играо на Аустралијан опену прошле године када је поражен од Мекензија Мекдоналда. Испоставило се да прослављени Шпанац има повреду кука, касније је морао и на операцију па је тао пауза потрајала укупно 349 дана.
„Хвала пуно на подршци, било је врло емотивно. Битан дан за моју каријеру, једна од најтежих година у мојој каријери је иза мене. Велики повратак! Играо сам на добром нивоу и морам да будем поносан“, рекао је Надал после победе.
Имао је похвале и за противника.
„Било је невероватно, Доминик је имао тешке моменте, драго ми је да га поново видим и желим му све најбоље“, поручио је Рафаел Надал.
Хамад Међедовић и Олга Даниловић - Sputnik Србија, 1920, 02.01.2024
СПОРТ
Хамад хоће Новака за тренера – а Олга пуна самопоуздања: Спремни смо за Аустралију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала