- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Салдања за Спутњик: „Бака ме меша са Фирмином, сањам Арену у Хумској“

© Фото : ФК Партизан / Мирослав ТодоровићМатеус Салдања
Матеус Салдања - Sputnik Србија, 1920, 04.01.2024
Пратите нас
Човек од речи и дела – Матеус Салдања. Бразилац је несумњиво Партизанов „џекпот“ и најзаслужији је што су црно-бели чудноватим чудом испред љутог ривала на полусезони. У интервјуу за Спутњик, двојник Роберта Фирмина, признао је да га и бака меша са славни(ји)м земљаком, причао је о амбицијама и шта му је „београдска жеља“.
Бруно Кабокло - Sputnik Србија, 1920, 04.01.2024
СПОРТ
Партизанов Бразилац из другачијег угла за Спутњик: „Одрастао сам на улицама без асфалта“
Стигао је далеког Јапана, из Џеф јунајтеда, Матеус Салдања за 1,3 милиона евра и било је оних који су с одређеном дозом скепсе посматрали тај транфсер. Јер, било је доста промашаја у прошлости у оба табора и јасно је да је тешко нађи поузданог голгетера, поготово када екипа кубури с резултатима, а црно-бели су минуле сезоне завршили на далеком четвртом месту.
Ипак, пуцали су и погодили! Салдања се испоставио као пун погодак! Први је стрелац Суперлиге са 14 голова, а осмех не скида с лица. Ужива на терену, с лакоћом решава и најзамршеније ситуације и у стилу најбољих деветки само гол види, а посао нападача јесте да не компликује, већ да на најкраћи и најбржи могући начин смести лопту голману иза леђа. У мрежу...
У том је и најбољи Матеус Салдања, нападач из Бразила који неодољиво подсећа на бившег шпица Ливерпула Роберта Бобија Фирмина.
Зато је Спутњик и „отворио“ овај новогодишњи интервју с питањем о невероватној сличности са Фирмином који је одлучио да напусти Европу и пређе у Саудијску Арабију.
Фирмино и ти сте као браћа близанци, да ли си до сада имао ситуација у којима су вас заменили, па си можда извукао неку корист рецимо из тога, имао неку привилегију?
„Ха, ха. Нисам се до сада нашао у таквој ситуацији, али. Бићу искрен, моја бака када гледа телевизију и када је у току утакмица види Фирмина и виче: 'Ено га мој унук, мој Салдања', али јој онда објасне да то ипак нисам ја. Ето, и она ми каже да баш, баш личимо. Нисмо се још упознали“.
Чест си гост на утакмицама кошаркаша Партизана, како си доживео атмосферу у „Београдској арени“?
„То је нешто фантастично, најежим се кад то видим и осетим. Жеља ми је, и сан да тако нешто доживим и у Хумској. Потрудићемо се да што пре буде тај тренутак“.
© Sputnik / Петар МиловановићСалдања и новинар Спутњика
Салдања и новинар Спутњика - Sputnik Србија, 1920, 04.01.2024
Салдања и новинар Спутњика
Да ли се дружиш са Јагом дос Сантосом из Црвене звезде, познато је да си пријатељ са Бруном Кабоклом из КК Партизан?
„Да, да, како да не. Па, ми смо Бразилци! Нас тројица смо неретко заједно, пружамо подршку један другом, бодримо се. Нема везе што Јаго игра за Црвену звезду, помажемо се и бодримо. Имамо нашу Воцап групу и у њој се зезамо и шалимо. Ето, ако Партизан победи Звезду у вечитом дербију зезаћу га“.
Можеш ли да нам откријеш шта си му спремио, какву зврчку?
„Не смем то да вам откријем. Али већ сам смислио једну шалу, па ћемо видети“.
Клео, Жука, Леонардо... Бројни Бразилци оставили су дубок траг у Хумској и обележили су историји славног клуба. Да ли мислиш да можеш да наставиш традицију?
„Причао сам са Леонардом, он ми је рекао да ако будемо шампиони државе да све може да се промени. Видећемо, за сада смо на добром путу“.
Како и где видиш себе у децембру 2024. године?
„Не размишљам тако далеко, тако дугорочно. Фокусиран сам максимално на садашњи тренутак. На сваку следећу утакмицу, дуг је пут до циља“.
Како у Бразилу изгледају празници, да ли се слави, једе и пије као у Србији?
„Имамо заиста добру храну у Бразилу, као и музику. Веселимо се, увек смо на окупу за празнике и уживамо у том времену које проведемо заједно“, закључио је Партизанов најбољи фудбалер интервју за Спутњик, у ком је најавио гол у дербију, што је и испунио, човек од речи и дела Матеус Салдања.
Ђирона - Sputnik Србија, 1920, 04.01.2024
СПОРТ
„Седмица“ за наставак бајке – Ђирона више није хит, већ „отров“ за велике
Срђан Бабић - Sputnik Србија, 1920, 03.01.2024
СПОРТ
Сачувао је образ Србији, ужива у Русији и поручује: Видићу капа доле, али ја сам Срђан Бабић!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала