- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокић тројком с пола терена уз звук сирене срушио Голден Стејт /видео/

© AP Photo / Scott StrazzanteНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 05.01.2024
Пратите нас
То може само Никола Јокић! Најбољи кошаркаш планете постигао је тројку, готово с пола терена, уз звук сирене, и на тај начин донео је победу Денверу против Голден Стејта – 130:127!
Шок и неверица на лицу Стефа Карија, а експлозија емоција код Србина и у комплетном табору "грумења".
Страшан меч одиграо је српски кошаркаш и прва звезда Денвера. Јокић је сусрет окончао са 34 поена, имао је 10 асистенциа и један скок само му је недостајао да забележи још један трипл-дабл.
Скромни Сомборац за ког Американци пречесто кажу да "пумпа" статистику, још једном је показао да је то апсолутно нетачно. Јер, да је хтео могао је да "набаци" и тај један скок. Али, Никола игра своју игру и не престаје да помера границе.
Овога пута окончао је драму за мук у дворани Голден Стејта. Прво је погодио двојку за изједначење - 127:127, а онда је у следећем нападу узео лопту на 3,6 секунди пре краја, залетео се ка половини противника и успео да погоди преко руке директног чувара Лунија, са готово половине терена!
Да све буде још лепше, погодак је уследио уз звук сирене! Лопта је дуго путовала, имала је висок лук, а најбитније је да је Јокић избацио на 0,5 секунди до краја, а све што се после дешавало је историја.
Какав шок за Голден Стејт који је у последњој четвртини на шест минута до краја имао и вишак од 18 поена - 123:105, али ни то није било довољно да се баце на колена актуелни освајачи НБА лиге, предвођени Николом Јокићем.
Кари је хтео да поједе, ма да прогута ону његову чувену гуму као заштитник за зубе по којој је познат, док је члан стручног штаба у Голден Стејту Дејан Милојевић попут великог спортсмена, пришао до свог бившег ученика загрлио га и честитао му на невероватној представи, крунисаној тројком с пола терена.
Уз нестварног Јокића, блистао је опорављени од уједа ротвајлера Арон Гордон који је убацио 30 поена, уз девет скокова, на висини задатка био је Џамал Мареј са 25 поена, док је Пејтон Вотсон сусрет завршио са 19 поена.
С друге стране, у редовима "ратника" бољи од осталих био је Стеф Кари са 30 поена, Клеј Томпсон бројао је до 24, а Џонатан Куминга је постигао 16 поена.
Голден Стејту није помогло ни што су тројица играча са клупе имали двоцифрен учинак. Поџиемски и Шарић дали су по 13 поена, Вигинс два мање.
НБА резултати
Сан Антонио - Милвоки 121:125
Голден Стејт - Денвер 127:130
СПОРТ
Звезда за полувреме победила Партизан у Евролиги
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала