Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучевић о новим провокацијама из Приштине: Србију нико неће покорити и Србе с Космета неће протерати

© Tanjug / VLADIMIR ŠPORČIĆМилош Вучевић
Милош Вучевић - Sputnik Србија, 1920, 05.01.2024
Пратите нас
Министар одбране Милош Вучевић енергично је вечерас осудио и са гнушањем одбио покушаје извесних медија који извештавају на албанском језику, да на бедан и приземан начин нападну државу Србију, оптуже председника Александра Вучића и облате српски народ, конструишући овако монструозне сценарије.
''Српски народ на Косову и Метохији годинама уназад пати под стегама Куртијевог терора. Сетимо се прошлог Бадњег дана када су рафалима из оружја албанског полицајца покошена српска деца. Није ни чудо што косметски Срби са зебњом чекају нови Бадњи дан, ишчекујући нове провокације и нове нападе. Али, нека зна Курти, као и његови пропагандисти - Србију нико неће покорити, а Србе са Космета нико неће протерати. Нема те лажи, нити те бедастоће која ће од жртве направити џелата. Историја памти и она ће судити!'', поручио је Вучевић у писаној изјави поводом нагађања појединих приштинских медија о наводним нападима које припремају српске безбедносне службе, преноси Танјуг.
Вучевић је истакао да Срби на Косову и Метохији знају да је њихова држава Србија увек ту за њих, као што су свесни и борбе коју за њих даноноћно води председник Србије.
Поједини приштински медији на албанском су објавили да “међународни безбедносни органи располажу сазнањима да срске тајне службе спремају убиство старијег брачног пара у насељима са српском већином или да изврше терористички напад на српску децу'' и да је план да се за то оптужи Приштина, како би се скренула пажња са недавно одржаних избора у Србији и оптужби за наводну “крађу гласова”.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала