- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Посвећеност СПЦ део идентитета Срба, радују ме пуни православни храмови

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICПредседник Републике Српске Милорад Додик
Председник Републике Српске Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 06.01.2024
Пратите нас
Председник Републике Српске Милорад Додик поручио је да је посвећеност Српској православној цркви део карактера српског народа и његовог идентитета и додао да га радује то што су православни храмови током празника пуни верника.
”Бадње вече је једно од најдивнијих и најлепших. Свима који славе Божић желим све најбоље, добро здравље и успех. Да наше друштво у целини и Република Српска буду успешни онолико колико сви желимо”, рекао је Додик у Бањалуци, преноси Срна.
Истакао је да је важно да се у православним црквама вечерас на Бадње вече, али и свих ових дана окупља велики број људи који, како је навео, своју веру доживљавају на прави начин.
”На овај начин се чува традиција. Наши преци су вековима исто ово чинили у готово немогућим околностима”, рекао је Додик.
Он је поручио да је важно да се Бадње вече дочека у миру и на “најлепши могући начин”.
”Да се посветимо цркви, а онда да у кругу породица обележимо божићне празнике на начин на који то наша традиција налаже”, рекао је Додик.
Председник Републике Српске је у Саборном храму Христа Спаситеља у Бањалуци присуствовао вечерњем богослужењу, које је служио владика бањалучки Јефрем.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала