- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Сјајни Јокић није успео да понови чудо – вече пораза српских кошаркаша у НБА

© AP Photo / David ZalubowskiНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 06.01.2024
Пратите нас
У новој драматичној завршници Никола Јокић није успео да понови одлучујући шут из претходне утакмице и Денвер је изгубио од Орланда резултатом 122:120. Српски ас био је најефикаснији играч свог тима. На паркету је у ноћи између петка и суботе био и Богдан Богдановић, а шансу су добили и Василије Мицић, као и Никола Јовић, али су сви поражени.
Никола Јокић, српски кошаркаш, драму против Голден Стејта окончао је тројком са пола терена, али сценарио није могао да се препише на утакмицу са Орландом који је однео победу после неизвесне завршнице.
Српски ас на паркету је био 37 минута и за то време уписао је 29 поена, четири скока и осам асистенција. Шутирао је 13/18 за два поена и није погодио тројку из једног покушаја.
Денвер је добро почео утакмицу, на полувремену су имали двоцифрену предност, као и током првог дела треће деонице, али Орландо је у завршницу ушао боље и почео је да смањује разлику.
У последњој деоницу гости су преузели вођство, а Денвер је имао прилику да на исти начин као против Голден Стејта погоди на самом крају за победу. Овога пута уместо Јокића одговорностје преузео Џамал Мареј који није успео да погоди.
У тиму Орланда спектакуларну утакмицу одиграо је Паоло Банкеро који је остварио трипл-дабл уз 32 поена, десет скокова и 11 асистенција.
На паркету је био и Богдан Богдановић који је забележио пораз са Атлантом од Индијане резултатом 150:116.
Српски капитен на паркету је био 23 минута и за то време дао је 16 поена, уписао четири скока и три асистенције. Иако није убацио мали број поена, Богдан је могао и много боље јер је погодио само једном од девет покушаја за три поена.
За невероватно велики број поена у тиму Индијане заслужна је готова цела екипа јер су чак осморица кошаркаша имали двоцифрен учинак, а највише се истакао Мајлс Турнер са 27 поена.
Нису имали среће српски кошаркаши јер је пораз уписао и Василије Мицић са Оклахомом коју је савладао Бруклин резултатом 124:115. Српски кошаркаш играо је 12 минута и за то време уписао шест поена, шутирао је три од три за два поена..Уз то је имао и три асистенције.
Ни Никола Јовић који је играо 24 минута и уписао три поена, четири скока и асистенцију није могао да се радује јер је са Мајамијем изгубио од Финикса резултатом 113:97.
Црвена звезда - Партизан - Sputnik Србија, 1920, 05.01.2024
СПОРТ
Звезда објавила лошу вест о повреди Топића
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала