- Sputnik Србија, 1920
НАУКА И ТЕХНОЛОГИЈА

ОпенАИ ће следеће недеље лансирати онлајн трговину за АИ четботове

CC0 / Pexels/cottonbro studio / Вештачка интелигенција
Вештачка интелигенција - Sputnik Србија, 1920, 06.01.2024
Пратите нас
ОпенАИ је прошле године најавио ГПТ Стор, трговину путем које програмери могу представити сопствене, односно прилагођене верзије свог популарног алата ЧетГПТ. Иако се очекивало да ће ова услуга постати доступна у децембру, због проблема са избацивањем, па враћањем Сема Алтмана у ОпенАИ, од тога се привремено одустало.
Сада када се слегла прашина око Алтмана, ОпенАИ наставља раније планираним путем, а осим побољшања њиховог АИ четбота, он укључује и ГПТ трговину. Занимљиво је како за развој нових четботова који ће се моћи понудити путем ове трговине неће бити потребно знање кодирања, а за развој сопственог ГПТ-а програмери ће само уписати шта желе од свог алата, а остало ће препустити ОпенАИ-у, односно њиховом програму ГПТ Билдер који ће направити четбот базиран на вештачкој интелигенцији прилагођен захтевима програмера, пише хрватски Дневник.
Програмери, односно корисници ће моћи да понуде комплексне алате базиране на вештачкој интелигенцији или неке једноставне алате усмерене само на одређене категорије. На пример, верзија ЧетГПТ која ће бити тренирана само на књигама о кувању с корисницима може да разговара о рецептима, састојцима који се могу употребљавати при припреми различитих јела и слично.
О томе што можемо очекивати од алата који ће бити доступни на трговини ОпенАИ-а, Сем Алтман је говорио на њиховом ДевДеју приликом представљања ГПТ Стора.

„Знамо да људи желе АИ која је паметнија, личнија, која се може прилагодити и направити више за њих. На крају, само ћете упитати рачунар о стварима које вам требају и он ће обавити те задатке за вас“, објаснио је циљ који желе постићи с њиховом онлине трговином.

Биће занимљиво видети да ли ће се ОпенАИ, барем на почетку, одлучити на одређени облик монетизације АИ четботова који ће бити доступни на њиховој трговини. Постоји могућност да ће ОпенАИ, једном када на њиховој трговини буде доступан већи број апликација, ипак увести наплату преузимања апликација. Алтманова компанија би од те продаје могла узети провизију и тако повећати извор својих прихода, наводи портал.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала