- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Надал после пораза: Бол је на истом месту – видећемо шта се дешава

© AP Photo / Dita AlangkaraРафаел Надал
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 06.01.2024
Пратите нас
Рафаел Надал, прослављени шпански тенисер, поражен је у четвртфиналу турнира у Бризбејну, а после меча открио је да је осетио бол на истом месту које га је мучило у протеклих годину дана.
После 349 Рафаел Надал се вратио на терен и изгледало је као да није ни правио паузу због повреде. Међутим, само у прва два меча, а онда су почели проблеми у трећем када је изгубио од Џордана Томпсона резултатом 7:6, 6:7, 3:6.
„Бол је на истом месту, али осећам да је мишић у питању од умора. Прошле сезоне је то била тетива и осећај је био потпуно другачији. Више сам осетио. Једини проблем је што је исто место, па сам забринутији него иначе“, рекао је Надал.
Шпанац се нада да је бол дошао само због оптерећености на коју није навикао у претходних годину дана.
„Надам се да су мишић ’напуњени’ после неколико дана напора и веома тешког меча. Већ сам рекао да ми је циљ да будем конкурентан за неколико месеци. Тачно је да сам одиграо два меча. Многе ствари могу да се догоде мом телу после годину дана без такмичења. Надам се да је само мишић у том пределу оптерећен“, истакао је „Бик са Мајорке“.
Сматрао је и пре доласка у Бризбејн да неће моћи да освоји титулу.
„Већ сам рекао да нисам дошао овде да освајам турнире. Дошао сам да поново играм тенис и дам све од себе. Надам се да ћу се осећати боље за неколико дана. Ако не, урадићу тестове. Видећемо шта се дешава“, поручио је Рафа.
Бризбејн је Надалу требало да послужи као припрема за Аустралијан опен који почиње 14. јануара.
„Оно што је сада битно је да сам успео да одиграм три меча у Бризбејну. Мој ривал је играо добро и морамо му одати признање“, закључио је Надал.
Дејана Радановић и Никола Ћаћић - Sputnik Србија, 1920, 05.01.2024
СПОРТ
Од голготе до остварења сна: Дејанино срце је одушевило Србију – а Спутњику је открила животну причу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала