- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Душан је одлучио да буде херој на Божић и поручио: „Никада не одустајем“

© AP Photo / Marco AlpozziДушан Влаховић
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2024
Пратите нас
Народно веровање каже да какви будете на Божић, такви ћете бити током године. Душан Влаховић погодио је у мету у зауставном времену за преокрет Јувентуса против Салернитане (2:1) за важна три бода у наставку трке за Скудето. Србин је поручио да не намерава да се заустави, већ да хоће још много голова.
Торинска „стара дама“ декласирала је у Купу Италије пре четири дана Салернитану резултатом 6:1 и многи су мислили да ће уследити рутинска победа и у 19. колу Серије А, али је на крају Јувентус тек после преокрета успео да дође до три бода.
Чекао се гол Влаховића у 91. минуту за круцијална три бода, што је био његов седми у 17 одиграних мечева у првенству.
„Постигао сам важан гол. Честитам Салернитани на одличној игри, пали су тек после црвеног картона. Ми никада не одустајемо, остало је још много утакмица да се одигра. Ја никада не одустаје, рад се увек исплати на крају, али ништа се не би десило без помоћи стручног штаба, саиграча, клуба и навијача. Морам да постигнем још много голова и наставићу свакодневно да радим – живим у садашњости и бавим се стварима на које могу да утичем да променим“, рекао је нападач Јувентуса.
Влаховића је нахвалио и Бразилац Данило који му је асистирао за победоносни погодак.
„Душан види резултате свог напорног рада и срећан сам због њега. Радио је у тишини и сада је миран. Масимилијано Алегри рекао је нешто важно, а то је да је потребно време да се поново изгради менталитет. Ми сада имамо самопоуздање, чак и они који мање играју су позитивни, покушавамо на један скроман начин да поново створимо Јувентусов дух и да остваримо велике ствари“, закључио је Данило.
Стефан Бајчетић - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2024
СПОРТ
Стефан је изабрао Шпанију, али је тужну поруку послао на српском у специјалном дресу /фото/
Доривал Жуниор  - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2024
СПОРТ
Бразил има селектора: Чекали Анчелотија, надали се Мурињу, па изабрали „домаћина“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала