- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медведев: Због протеста немачких пољопривредника могућ „Мајдан“ у Берлину

© AP Photo / Laszlo PinterШтрајк немачких пољопривредника
Штрајк немачких пољопривредника - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2024
Пратите нас
Заменик председавајућег Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев нашалио се о могућем „Мајдану“ у Берлину због протеста немачких пољопривредника и повећања трошкова за подршку Украјини.
„Штрајкови у Немачкој: пољопривредници блокирали велики део земље. Субвенције су престале, а астрономске суме потрошене на Украјину и даље расту. При томе је Немачка њен главни спонзор. Ако се тако настави, присталице Бандере ће донети у Берлин своје проверено оружје ─ Мајдан. У том случају, сумњам да ће ‘увређена кобасица’ (немачки канцелар Олаф) Шолц преживети. Са злонамерним интересовањем пратимо догађаје“, написао је Медведев на свом налогу на друштвеној мрежи Икс.
Немачки пољопривредници ступили су у понедељак у штрајк широм Немачке и својим тракторима блокирали низ ауто-путева у знак протеста због владиних мера штедње. Протести се одржавају у готово свим савезним државама.
Бивши украјински амбасадор у Берлину Андреј Мелник назвао је раније Шолца „увређеном кобасицом“.
Сам Шолц у понедељак је изјавио да земље ЕУ треба да повећају издатке за војну помоћ Украјини приликом усвајања новог буџета за 2024. годину, као што је то већ учинила Немачка. Актуелни нацрт буџета Немачке предвиђа 8 милијарди евра за војну подршку Кијеву.
Погледајте и:
Штрајк у Немачкој - Sputnik Србија, 1920, 08.01.2024
СВЕТ
Највећи штрајк у историји Немачке - седам дана потпуне блокаде, огласио се вицеканцелар /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала