- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Демон“ се осилио – после Новака „узео меру“ и Карлосу: „Небо је граница“

© AP PhotoНовак Ђоковић – Алекс Де Минор
Новак Ђоковић – Алекс Де Минор - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2024
Пратите нас
У страшној форми на самом почетку сезоне налази се Алекс де Минор. Прво је на Јунајтед купу победио Новака Ђоковића, да би на егзибицији у Мелбурну „узео меру“ и другом играчу планете Карлосу Алкарасу.
И то није све. Успео је талентовани Аустралијанац да се избори за место у Топ 10 тенисера света на најновијој АТП ранг листи, а у недељи када је изненађујуће савладао Ђоковића, имао је још два скалпа из Топ 10, јер је славио против Немца руског порекла Александра Зверева и Американца Тејлора Фрица.
„Демон“ како носи надимак 24-годишњи момак из Сиднеја надиграо је Алкараса у поменутој егзибицији резултатом 6:4, 5:7, 10:3, с тим што би требало узети у обзир да је супералентовани Шпанац тек стигао у Аустралију и да му је то био први меч.
Када је у питању Алекс де Минор, он на старту сезоне изгледа импресивно, а поручио је и сам да му нови мото помаже да из себе извуче максимум и да буде још бољи.
„Небо је граница. Недавно сам чуо мото који сам почео да примењујем, колико велики сан би сањао када би знао да не можеш да не успеш. Прихватио сам то и сада себе гурам напред сваки дан. И надам се да је само небо граница“, истакао је Де Минор и додао:
„Изузетно сам задовољан јер је мој ниво игре пред Аустралијан опен на јако високом нивоу“.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2024
СПОРТ
Од депортације до овација: Мелбурн се поклонио „тениском краљу“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала