- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Од депортације до овација: Мелбурн се поклонио „тениском краљу“ /видео/

© AP Photo / Trevor CollensНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2024
Пратите нас
Новак Ђоковић прешао је пут од депортације из омиљеног му Мелбурна, до овација и то на тренингу у јеку припрема за почетак првог гренд слема у сезони Аустралијан опена (14. јануар).
Након што је Новак 2022. године протеран из земље као невакцинисани странац, а време између суђења као да је злочинац, а не највећи у историји белог спорта, провео је затворен у хотелу са имигрантима, Ђоковић се годину дана касније вратио и поставио ствари на своје место.
Узео је титулу, и то јубиларну 10. у Мелбурну! Сада, годину дана након титуле, а две од депортације одрадио је тренинг са Немцем руског порекла Александром Зверевом и дочекан је овацијама. Навијачи се нису либили да плате 10 долара како би уживо гледали тренинг најбољег икада у тренингу дугом 90 минута.
„Тениски краљ“ Новак Ђоковић изазавао је прави делиријум када се појавио на „Род Лејвер арени“ како би одрадио један у низу од тренинга, пред почетак првог гренд слема у сезони, који почиње 14. а завршава се 28. јануара.
„Овде је десетоструки освајач Аустралијан опена и актуелни шампион Новак Ђоковић. Поздравите га“, загрмело је са разгласа, што је изазавало овације присутних навијача.
Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2024
СПОРТ
Жељко разочаран епилогом у Истанбулу
Након што су се страсти на трибинама смириле Новак и Саша могли су да отпочну свој тренинг, а како је то изгледало можете погледати у видео испод текста. Ђоковић у Мелбурну нишани 11. трофеј, а укупно 25. највећи пехар у каријери.
Такођe, троје српских тенисера нашло се на терену у квалификацијама за АО, Олга и Хамад били су успешни, док је Наталија Стевановић, нажалост, завршила своју мисију у Мелбурну.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Олга Даниловић - Онс Жабер, Ролан Гарос - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2024
СПОРТ
Олга и Хамад „експрес“ – крај за Наталију пре почетка
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала