- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Америчке службе поново оптужују: Русија ће покушати да се умеша у изборе

© AP Photo / Hannah Mattix/The Clarion-LedgerГласање у Америци
Гласање у Америци - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2024
Пратите нас
Директор америчке Агенције за националну безбедност Пол Накасоне и директор ФБИ Кристофер Реј сматрају да би Русија могла покушати да се умеша у председничке изборе у САД 2024. године због сукоба у Украјини, саопштила је телевизија „Си-Ен-Ен“.
„То је важна година за њих (Русију). Они прате изборе у САД и претпостављам да ће управо ту желети да изврше утицај, узимајући у обзир ситуацију у Украјини“, рекао је Накасоне, преноси телевизија.
Директор ФБИ се сложио с њим, истакавши да сукоб у Украјини само појачава жељу Русије да утиче на политику Вашингтона. Он је додао да се за Москву тако наместило да истовремено може покушати да оствари војни успех у Украјини и да се умеша у процесе у САД.
Накасоне и Реј сматрају да су Русија, Кина и Иран главни актери који желе да се умешају у америчке изборе.
Подсетимо, америчке специјалне службе оптужују Русију за умешаност у америчке председничке изборе 2016. године. Истраживањем ових наводних покушаја руског утицаја се скоро две године бавио специјални тужилац САД Роберт Милер. Конкретно, он је истраживао наводну заверу руских власти и републиканца Трампа. На крају је Милер признао да није било завере. Трамп је више пута негирао било какве незаконите контакте с руским званичницима током изборне кампање.
Погледајте још:
Бивши амерички председник Доналд Трамп на конвенцији републиканаца у Северној Каролини - Sputnik Србија, 1920, 05.12.2021
СВЕТ
Амерички часопис пронашао главни извор лажних информација о везама Трампа и Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала