- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Миомир побеснео и изгубио после велике неправде – елиминисан и Лајовић

© AP Photo / Manu FernandezМиомир Кецмановић Џек Дрејпер
Миомир Кецмановић Џек Дрејпер - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2024
Пратите нас
После напетог меча у којем му је одузет важан поен, Миомир Кецмановић, српски тенисер, поражен је у другом колу турнира у Аделејду од Џека Дрејпера, британског тенисера, резултатом 5:7, 7:6, 7:6. Пролаз даље на истом турниру није успео да обезбеди ни Душан Лајовић јер је славио Јиржи Лехечка резултатом 7:5, 4:6, 6:3.
У драматичном и тешком мечу против изузетно неугодног противника Миомир Кецмановић изгубио је и живце јер му је чини се неправедно одузет важан поен.
Није добро отворио меч српски тенисер, одмах је допустио брејк, а и када је успео да га врати Дрејпер је био тај који је поново први запретио. Међутим, Миомир је преузео иницијативу, почео да игра офанзивније и одузео је Британцу сервис гем.
Освојио је први сет Кецмановић, а онда је одлично ушао и у други направивши брејк. Дрејпер је одмах узвартио, изједначио и одлучио је напет тај-брејк који је припао Британцу.
Борба се распламсала у трећем сету, поново се отишло у тај-брејк,а онда се догодила ситуација која је потпуно избацила Кецмановића из такта.
При резултату 5:5 Дрејпер је послао лоптицу, она је неким чудом прошла кроз мрежу, а то је промакло судији. Миомир је побеснео, тражио је супервизора, али је поен додељен Дрејеперу.
Британац је после тога уписао победу, али добар вест је да Миомир заиста игра одличан тенис и да је потпуно спреман за Аустралијан опен.
Исто се може рећи и за Душана Лајовића који је имао тежак посао против Јиржија Лехечке. Чех је направио брејк, српски тенисер је изједначио, али у самој завршници сета Лехечка је Душану поново одузео сервис гем.
Уследио је одличан сет Лајовића, у прва три гема виђени су само брејкови, а српски тенисер је имао један више и успео је да сачува ту предност.
Није чешки тенисер тако лако савладао Лајовића у трећем сету, али је један брејк био довољан да обезбеди победу.
Новак Ђоковић – Алекс Де Минор - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2024
СПОРТ
„Демон“ се осилио – после Новака „узео меру“ и Карлосу: „Небо је граница“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала