- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Повратак Панчево филм фестивала: Не очекујте превише од краја света

© Фото : Printscreen/YoutubeФилм румунског редитеља Радуа Жудеа - „Не очекујте превише од краја света“ отвара Панчево филм фестивал
Филм румунског редитеља Радуа Жудеа - „Не очекујте превише од краја света“ отвара Панчево филм фестивал - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2024
Пратите нас
Након четворогодишње паузе, на неколико локација у Панчеву, од 19. до 21. јануара, биће одржан Панчево филм фестивал.
Фестивал ће 19. јануара у Дворани Културног центра Панчева отворити филм румунског редитеља Радуа Жудеа - „Не очекујте превише од краја света“.
Током три дана фестивала биће приказано још пет дугометражних остварења: „Призван и позван“, „Екскурзија“, „Зло не постоји“, „Lost Country“ и „Диско играч“.
Током другог и трећег дана фестивала биће приказани краткометражни филмови младих аутора, а као још један битан сегмент истиче се програм намењен средњошколцима „Млади жири“.
Млади жири ће уз менторство филмске ауторке Тамаре Броћић анализирати филмове из овогодишње селекције краткометражних филмова из земље и региона.
Након уводног предавања, одгледаних филмова на фестивалу, група средњошколаца ће анализирати све аспекте филмског стваралаштва (режију, сценарио, фотографију, монтажу, глуму) и донети одлуку о најбољем кратком филму овогодишњег фестивала.
Поред филмских остварења, публика ће имати прилике да, како најављују организатори, погледа и музичке спотове алтернативних музичких састава које су режирали млади филмски редитељи, као и да учествује у разноврсном пратећем, едукативном и музичком програму.
PAFF ове године има богат пратећи програм, па ће посетиоци бити у прилици да учествују на радионицама, присуствују филмској шетњи градом Панчевом и да уживају у богатом музичком програму у оквиру кога ће наступити састави „Турбо Транс Туристи“ и „Бењд“ и ди-џејеви Буказић и Шикл.
ПАФФје манифестација посвећена неговању и промоцији независне ауторске кинематографије и филмова који негују оригиналан и кинематографски узбудљив приступ наративу, форми, структури и естетици.
Главна мисија фестивала је да представи, истражи и прошири идеје и питања шта све кинематографија данас може да буде и уради, као и да, кроз присуство младих талентованих аутора на фестивалу, промовише и пружи подршку новој генерацији филмских уметника.
Улаз на све програме је бесплатан.
Гран при „Александар Саша Петровић“ припао филму „Критична зона“ иранског редитеља Алија Ахмаџадеа - Sputnik Србија, 1920, 01.12.2023
КУЛТУРА
Завршен Фестивал ауторског филма: Гран при иранском филму „Критична зона“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала