- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Медведев: Покушаји да се униште руски лансери воде ка употреби руског нуклеарног оружја

© Sputnik / Алексей Мальгавко / Уђи у базу фотографијаЛансерни системи противваздушне одбране С-400 "Тријумф"
Лансерни системи противваздушне одбране С-400 Тријумф - Sputnik Србија, 1920, 11.01.2024
Пратите нас
Покушаји да се униште руски лансерни системи западним ракетама биће основа за коришћење нуклеарног оружја против такве земље, изјавио је заменик председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев.
Он је на друштвеним мрежама написао да су се „неки тупоглави ратници из Бандеростана“ договорили да је најбољи метод борбе против Русије уништавање лансерних система по целој територији Русије ракетама које им је предао Запад.

„Шта то значи? Само једно – они ризикују да угрозе тачку 19 Основа државне политике Русије у области нуклеарног одвраћања: ‘г) агресија против Руске Федерације са применом конвенционалног оружја када је угрожено постојање државе.’ То није никакво право на самоодбрану, већ директна и очигледна основа за нашу употребу нуклеарног оружја против такве државе. То морају да имају у виду сви наследници Хитлера, Мусолинија, Петена и других у садашњој Европи која подржава нацисте у Кијеву“, додао је Медведев.

Кијев одавно тражи од Берлина да испоручи ракете „таурус“, али Шолц је до сада уздржано реаговао на ове позиве украјинске стране. Више пута је говорио да се све испоруке оружја договарају са партнерима, укључујући САД, те да је приоритет Немачке и даље снабдевање Украјине системима ПВО и артиљеријском муницијом.
Пре 10 година за Бундесвер је купљено око 600 ракета „таурус“. Оне се сматрају панданом британских ракета „сторм шедоу“ које су већ испоручене Украјини. Међутим, домет немачко-шведских ракета је много већи – до 500 километара.
Руска страна је више пута упозоравала да ће Запад слањем оружја Кијеву и помагањем у обуци украјинске војске само продужити сукоб и неће променити ситуацију на бојном пољу.
Погледајте и:
Ракета Taurus, запущенная с истребителя F-15K. Архивное фото - Sputnik Србија, 1920, 11.01.2024
Специјална операција у Украјини
Амерички медији: Страх Шолца кочи испоруку ракета дугог домета Кијеву
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала