- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србија у одличном ритму: „Све ће доћи на своје“

© SputnikСелектор ватерполо репрезентације Србије Урош Стевановић
Селектор ватерполо репрезентације Србије Урош Стевановић - Sputnik Србија, 1920, 11.01.2024
Пратите нас
Селектор ватерполо репрезентације Србије Урош Стевановић изјавио је након меча са Француском, да је његов тим одиграо јако тешку утакмицу, као и да се у четвртфиналу српски ватерполисти састају са селекцијом коју врло добро познају.
Ватерполисти Србије победили су селекцију Француске резултатом 14:10 (3:2, 3:4, 3:1, 5:3) у осмини финала Европског првенства у Загребу и пласирали се у четвртфинале, где их очекује меч са Мађарском.
"Изузетно тешка утакмица, нисмо ни знали како ћемо да реагујемо, јер је прва озбиљнија. Добро смо одговорили, у првом полувремену примили голове из играча мање и петерца. Имали смо и доста контрафаулова у нападу, свирали су нам и у транзицији. То нам се мало пореметило, али у другом полувремену су они стали са пливањем. Три тешке утакмице које су имали оставиле су им ожиљак. Били смо свежији, решавали ситуације по договору и заслуђено победили", истакао је Стевановић.
Додаје да није видео на играчима било какаб притисак пред утакмицу са Французима.
"Ово је прво такмичење да смо комплетни, целе прошле године нисмо били. Знао сам да долази тренутак када ће доћи до победа. Били смо стрпљиви, сконцентрисани на задатке и оно што смо радили. Све ће доћи на своје. Да ли у Загребу или Дохи, то ћемо видети. Дај боже и на Олимпијским играма", изјавио је Стевановић који је потом прокоментарисао селекцију Мађарске.
"Мађари су јако добро играли против Италије и заслужено су били први. Играли смо на турниру у Будимпешти са њима, чак смо овај састав добили на петерце. Знамо се, то су Мађари, светска велесила у ватерполу. Даћемо максимум да опет уђемо међу четири екипе, као и на Светском првенству што смо урадили", закључио је Стевановић.
Лопта за ватерполо - илустрација - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2024
СПОРТ
Србија је у четвртфиналу Европског првенства – Делфини очитали лекцију Французима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала