- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„То би значило објаву рата Русији“: Из Mоскве стигло снажно упозорење Лондону

© Sputnik / Наталья СеливерстоваМИП у Москви
МИП у Москви - Sputnik Србија, 1920, 12.01.2024
Пратите нас
Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев упозорио је Лондон да би распоређивање британског војног контингента у Украјини значило објаву рата Русији.
Медведев се огласио поводом вести да је британски премијер Риши Сунак допутовао у посету Кијеву како би потписао „историјски споразум у сфери безбедности“.
„Како би западна јавност реаговала на то да се британска делегација у центру Кијеву нађе на удару касетне муниције, као што је био случај са цивилима у нашем Белгороду? Надам се да наши вечити непријатељи, дрски Британци схватају да ће распоређивање њиховог званичног војног контингента у Украјини значити објаву рата нашој земљи.“, написао је Медведев на Телеграму.
Раније је Ројтерс саопштио да ће Лондон и Кијев потписати „историјски“ споразум о сарадњи у сфери безбедности, а Велика Британија ће такође повећати војно финансирање Украјине.
Подсећамо, Оружане снаге Украјине су 30. децембра 2023. године гранатирале центар Белгорода, користећи две ракете са касетном муницијом и гранате испаљене из вишецевних ракетних лансера чешке производње. Погинуло је 25 људи, укључујући петоро деце, док је више од 100 цивила рањено, а оштећено је на десетине стамбених и цивилних објеката. Дан касније руска војска је саопштила да су као одговор на то изведени напади на војне објекте Украјине, између осталог у Харкову, и да је нанела значајне губитке украјинској страни.
Погледајте још:
Украјинска војска - Sputnik Србија, 1920, 12.01.2024
Специјална операција у Украјини
УЖИВО Лондон ће финансирати производњу још хиљаду дронова за Кијев
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала