- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва осудила нападе САД на Јемен

© Sputnik / Кирилл Зыков / Уђи у базу фотографијаПортпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 12.01.2024
Пратите нас
Напади САД на Јемен још су један пример извртања резолуција Савета безбедности УН и потпуно непоштовање међународног права, изјавила је портпарол Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

„Ваздушни напади САД на Јемен још су један пример тога како Англосаксонци изврћу резолуције СБ УН и потпуно занемарују међународно право ради ескалације ситуације у региону због остваривања својих деструктивних циљева“, написала је Захарова на Телеграму.

Америчка војска и њени савезници извели су ударе на више од 60 циљева на 16 локација које користе Хути у Јемену. Ово је први удар на Хуте од како је та група почела да испаљује беспилотне летелице и ракете на теретне бродове у Црвеном мору. Хути поручују да ће САД и Велика Британија платити високу цену "за очигледну агресију".
Међу гађаним циљевима су команда и контролни центри, складишта муниције, лансерски системи, производни погони и противваздушни радарски системи, наведено је у саопштењу америчког ваздухопловства. У ударима је коришћено више од 100 прецизно навођених пројектила. Русија је данас затражила хитну седницу Савета безбедности.
An X screenshot of US, UK forces attack on Houthi Targets in Yemen on January 11, 2024. - Sputnik Србија, 1920, 12.01.2024
СВЕТ
УЖИВО Признање Америке: САД и Британија напале више локација у Јемену него што је објављено
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала