- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Страх на Западу: Русија би против ловаца Ф-16 могла да употреби најновије системе С-500

© Пресс-служба Минобороны РФ / Уђи у базу фотографијаС-500
С-500 - Sputnik Србија, 1920, 12.01.2024
Пратите нас
Руска војска би против америчких ловаца Ф-16 у Украјини могла да употреби најновије противваздухопловне ракетне системе С-500 што је изазвало страх на Западу, пише „Нешенел интерест“.
„Сада, када Кијев буде подигао те ловце на небо праве могућности руских ПВО система С-500 ће моћи да се потврде и у пракси будући да би Москва могла да их пошаље у зону специјалне операције са циљем да ојача ваздушну одбрану“, наводи лист.
Аутор чланка објашњава је тај ПВО систем направљен баш за борбу против ловаца пете генерације, док ракете из тог система имају домет око 600 километара. Управо зато се Запад и плашио да пошаље авионе Ф-16 у Украјину јер се боји да би Русија могла да их обори користећи те најновије системе.
Подсетимо, противваздушни ракетни систем С-500 „прометеј“ („Тријумфатор М“) припада новој генерацији ПВО система земља-ваздух.
Реч је о универзалном систему за пресретање дугог домета и на великим висинама са повећаном способношћу противракетне одбране. Радијус уништења овог система износи око 600 километара.
Највероватнији изглед руске хиперсоничне ракете 3М22 Циркон - Sputnik Србија, 1920, 10.01.2024
РУСИЈА
Стиже супер оружje - „кинжали“ и „циркони“, „бушилице“ и „коалиције"
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала