- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Селектор Србије: „Ја сам крив“

© JONATHAN NACKSTRANDТони Ђерона
Тони Ђерона - Sputnik Србија, 1920, 13.01.2024
Пратите нас
Селектор рукометне репрезентације Србије Тони Ђерона преузео је одговорност на себе због лоше завршнице свог тима и пропуштене велике шансе да се на старту Европског првенства победи селекција Исланда.
Орлови су у последњем минуту имали два гола предности, међутим, нису услели да савладају једну од најбољих репрезентација на свету – 27:27.
„Честитке Исланду за изузетан меч, сигуран сам да је публика уживала. Честитке мом тиму за 58 минута. Последња два минута преузимам одговорност на себе, не кривим играче ни најмање, могао сам кроз неке промене да реагујем. Можда изгледа као да смо изгубили бод, али смо га гледајући све пре турнира, освојили. Милосављев је био сјајан, одбрана је одрадила посао, грешака је било у нападу, проблема са којима се носимо због болести Орбовића, али на крају рекао сам играчима усмерите мисли на Мађарску узимајући у обзир ових 58 минута“, рекао је Ђeрона.
Пивотмен Драган Пешмалбек је одиграо меч скоро без грешке и са пет голова био је најефикаснији играч српског тима.
„Водили смо скоро цело друго полувреме и тешко је нам је да се помиримо са тим да нисмо победили. Ипак ово је важан освојен бод, Исланд је једна од најбољих екипа на првенству. Одлично смо играли, можда је требало да будемо паметнији и изгубили смо неке лопте. Нисмо трчали, нисмо се борили последња два-три минута довољно, нажалост. Нећемо бити разочарани. Сада нам је тешко, то је нормално, али биће много боље. Морамо за Мађарску да се спремимо као за финале. Биће тешка утакмица, али мислим да имамо више квалитета за игру против Мађарске. Као и Исланд, имају много добрих играча у један на један игри, добрих пивота. Али можемо да победимо све екипе ако играмо овако.“
Вања Илић је нагласио да екипа треба да буде поносна упркос пропуштеној шанси да се упишу оба бода.
„Тешко је говорити, тежак крај за нас, али опет треба бити поносан на сваког у овој екипи, на све што смо урадили. Показали смо опет да смо прави тим, да имамо карактер. Држали смо се са једном невероватном екипом и показали смо да смо бољи, да можемо да победимо. Изгубили смо мало главу у последњих минут, минут и по, али боже мој. Остале су још две утакмице да се одиграју и ништа још није готово. Идемо да победимо Мађарску, наравно“, навео је Илић.
Дуел са Мађарском је у недељу у 20:30 часова.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала