Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Виола фон Крамон позвала Приштину да према свим грађанима КиМ поступа на исти начин

© AP Photo / Visar KryeziuВиола фон Крамон-Таубадел
Виола фон Крамон-Таубадел  - Sputnik Србија, 1920, 15.01.2024
Пратите нас
Посланица ЕУ и стални известилац за тзв. Косово, Виола фон Крамон позвала је данас Приштину да почне да примењује исти приступ према свим грађанима на КиМ.
Она је на конференцији за медије на крају четвородневне посете Косову и Метохији изјавила да је, након разговора са Србима у Грачаници, дошла до сазнања да се на њих врши сталан притисак оптужбама за наводне ратне злочине које су починили током сукоба на КиМ 1999. године.
„Драгиша Миленковић је у затвору, приведен је без доказа и само на основу изјаве једног сведока. Мислим да то није у складу са законом и зато сам и поменула овај случај. Критично је то што 25 година након сукоба, тај човек који је све време живео на Косову, буде сада затворен. Он је у притвору и то ми не личи на владавину права“, рекла је Виола фон Крамон.
Говорећи о формирању ЗСО фон Крамон је напоменула да је обавеза Приштине да формира ЗСО јер је то документ потписан пре скоро 11 година.
„Ваша влада би требало да вас извештава о својим обавезама. То није нешто од јуче, то је из 2013. године, од пре 11 година. Косово би требало да изађе са предлогом, о томе се разговарало током протеклих година и месеци“, додала је фон Крамон.
Она је нагласила да се виде помаци у процесу дијалога Београда и Приштине, и додала да о томе сведочи и воља двеју страна да се наредних дана састану са Мирославом Лајчаком.
Погледајте и:
Манастир Грачаница - Sputnik Србија, 1920, 14.01.2024
СРБИЈА
Виола фон Крамон поручила Приштини из Грачанице: Не прекрајајте историју, нећете успети
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала