- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Бразилац уништио Барселону за историју – успео што два Роналда нису!

© AP PhotoВинисијус Жуниор
Винисијус Жуниор - Sputnik Србија, 1920, 15.01.2024
Пратите нас
Реал Мадрид освојио је Суперкуп Шпаније одигран у Ријаду (дебело платили Арапи), а у центру пажње био је Винисијус Жунуор који је постигао хет-трик за полувреме, у убедљивој победи над Барселоном 4:1 (3:1).
Зуба Роналдо или прави Роналдо како вам лепше и драже, као ни Кристијано Роналдо, који су обележили историју краљевског клуба нису успели оно што је пошло за ногом Винију Жуниору.
Двадесеттрогодишњи нападач који је доспео у центар пажње својим фудбалским квалитетима и талентом након што се ослободио простор одласком прве звезде Карима Бензема у арапски Ал Итихад, три пута је погађао мету за свега 39 минута Ел Класика одиграном у Ријаду.
„Ватромет“ голова могао се наслутити већ после шест минута, када је маестрални Бразилац побегао одбрани Каталонаца и „ко на мотору“ лако је заобишао голмана Пењу.
Није се дуго чекало на нови погодак у режији Бразилца, који је после непуних 180 секунди поново пронашао пут до мреже Барселоне.
У 39. минуту непогрешив је био из пенела, док је претходно Роберт Левандовски ефектно погодио са 16 метара у 33. минуту.
Вини је исписао историју у том 39. минуту, и успео је нешто што ни његов далеко познатији сународник Роналдо није успео, као ни апсолутни рекордер у краљевском белом дресу Кристијано Роналдо.
Коначних 4:1 у Ријаду за потоп Барселоне, а Реалов нови трофеј Суперкупа потписао је још један Бразилац – Родриго.
Оно што је донекле покварило утисак на крају финала јесте понашање Винисијуса Жуниора, који је пролазећи поред клупе Барселоне показао руком који је резултат, што је додатно утицало на већ наелектрисану атмосферу.
Ипак, страсри су се на крају смириле и остаће упамћено да је Барселона разбијена, а да је Винисијус Жуниор ушао у историју Ел Класика.
Кевин де Брујне - Sputnik Србија, 1920, 13.01.2024
СПОРТ
Празници су – а то значи да је Кевин у главној улози
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала