- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Додељене Еми награде: Тријумфовали „Наследници“

© AP Photo / Chris PizzelloСара Снук и Ебон Мос-Бакрах на додели Еми награда
Сара Снук и Ебон Мос-Бакрах на додели Еми награда - Sputnik Србија, 1920, 16.01.2024
Пратите нас
У Лос Анђелесу су по 75. пут додељене Еми награде, које се сматрају највишим признањем америчке ТВ индустрије, односно „телевизијским Оскаром“. Серије „Наследници“, „Говедина“ и „Медвед“ освојиле су највише награда.
У категорији најбоља драмска серија награду је добила серија „Наследници“ (Succession), а Сара Снук, Киеран Калкин и Метју Мекфејден, главни протагонисти ове серије, освојили су глумачке награде.
Серија „Медвед“ (The Bear) освојила је награду у категорији најбоља хумористичка серија, али и Емије за три глумачка остварења – за звезду серије Џеремија Алена Вајта и споредне глумце Ајо Едебири и Ебона Мос-Бакраха.
Нетфликсова серија „Говедина“ (Beef) доминирала је у категорији ограничених серија, а за најбољег главног глумца у лимитираној серији или ТВ филму проглашен је Стивен Јун за улогу у „Говедини“.
Најбоља споредна глумица је Џенифер Кулиџ, која је награђена за улогу у серији „Бели лотус“.
Церемонија доделе Емија, коју је водио глумац Ентони Андерсон, одржана је након четворомесечног одлагања због штрајкова у Холивуду.
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала