- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак о људима, нељудима и – дрвету: „Не могу да кажем које је“

© Sputnik / Лола ЂорђевићНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 17.01.2024
Пратите нас
Најбољи тенисер света Новак Ђоковић изјавио је у Мелбурну да је имао неизвестан меч против Алексеја Попирина и додао да ће морати да уради домаћи задатак ако жели да у наредном колу Аустралијан опена победи Аргентинца Томаса Мартина Ечеверија.
Ђоковић се пласирао у треће коло Аустралијан опена, пошто је савладао Попирина после четири сета, 6:3, 4:6, 7:6 (7:4), 6:3.
"Нисам играо нити се осећао добро последњих недељу или више дана. Фрустрирајући је тенис који играм и грешке које правим. То је спорт, не можете увек да играте најбоље. Против двојице тенисера, који поседују квалитет и добро су осећали лопту. Још један неизвестан меч. Имао је три сет лопте и форхенд који је промашио. Одиграо сам солидан тај-брејк, попустио је и то сам осетио. Могу да будем задовољан победом, али не и са тенисом који сам играо. Морате само да прихватите овакве периоде и одатле градите даље", рекао је Ђоковић на конференцији за медије у Мелбурну.
Током меча један навијач је покушао да испровоцира најбољег тенисера света. Ђоковић је говорио о тој ситуацији на конференцији за медије.
"Не желите да знате. Много ствари су ми рекли, поготово из тог угла. И са друге стране. Толерисао сам их већи део меча, али сам им у једном тренутку рекао да ли жели да сиђе и каже ми то у лице. Питао сам га да ли има храбрости. Извињавао се из даљине", истакао је српски тенисер.
Ђоковић ће у трећем колу играти против Аргентинца Томаса Мартина Ечеверија.
"Нисам видео како је играо, али је победио Гаела Монфиса и Енди Марија. Мораћу да урадим свој домаћи задатак, пошто игра тенис свог живота. Томас је сјајан тип, слажем се са њим и његовим тимом. Његов ниво тениса, поготово на бетону, је значајно напредовао од последњег пута када смо играли", навео је српски тенисер.
Ђоковић се потом још једном осврнуо на понашање навијача на трибинама.
"Смета ми. Нећу да седим и кажем да је све добро. Морам то да прихватим. Понекад не толеришем када неко пређе линију. То се десило. Људи попију по које пиће увече... Људи плаћају карту, желе да виде шоу, то је у реду. Никада нисам рекао некоме да напусти стадион. Он је платио карту и има право да каже шта жели. Али ако неко пређе линију, онда ћу му рећи да ми приђе и каже ми шта има. Није био претерано расположен да сиђе", истакао је Ђоковић.
Српски тенисер је подсетио да Мелбурн има сјајан парк у центру града.
"Има једно дрво са којим имам посебну везу последњих 15 година. Мелбурн има тако сјајан парк у центру града, али то специфично дрво, не могу да кажем које је. Покушавам да га чувам само за себе. Повезао сам се са њим, волим његов корен и стабло и све. То је све, имам конекцију са њим", закључио је Ђоковић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала