- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Сви ме питају за Звезду“

© AP Photo / Themba HadebeКингс Кангва
Кингс Кангва - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2024
Пратите нас
После Жан-Филипа Красоа и Им-Бом Хванга, још један фудбалер Црвене звезде се уписао у стрелце играјући за репрезентацију. То је Кингс Кангва, везни фудбалер Замбије.
Кангва је постигао погодак за свој национални тим на Купу афричких нација, у утакмици против Конга која је завршена резултатом 1:1.
Кангва, иако је имао мало прилика за игру у Звезди у јесењој полусезони, у националном дресу је члан стартне поставе.
„Срећан сам због постигнутог гола на почетку такмичења, надам се да ћу у истом ритму наставити и на преосталим утакмицама, те на тај начин директно утицати на резултате мог националног тима на Афричком купу нација”, рекао је Кангва.
Претходно је на Купу афричких нација гол постигао Красо, а у Купу Азије стрелац је био и Хванг.
„Честитам Красоу и Хвангу на сјајном учинку, постигли су по гол и уписали асистенције, срећан сам због њих и желим им много успеха. Радује ме чињеница да смо сви у доброј форми и верујем да ћемо то показати када се вратимо у клуб”.
Кангва се потом осврнуо и на Звезду.
„Задовољство ми је што представљамо Црвену звезду у најбољем светлу, као и што велики број људи у Африци зна за наш клуб и свакодневно се распитује о Звезди. Сви ме питају за дресове, те се увек трудим да их обрадујем поклонима", истакао је Кангва.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала