- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лукашенко о одласку „Мекдоналдса“: Довиђења! Ко то уопште једе?

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Уђи у базу фотографијаАлександар Лукашенко
Александар Лукашенко - Sputnik Србија, 1920, 18.01.2024
Пратите нас
Председник Белорусије Александар Лукашенко рекао је „довиђења“ компанијама из непријатељских земаља попут „Мекдоналдса“, истакавши да њихова места треба да заузму белоруска предузећа и произвођачи.
Он је истакао да, након одласка страних компанија из Белорусије, држава сама треба да одлучи шта да ради са њиховом имовином.

„Договорили смо се: ако странци који овде имају предузећа, имовину, компаније, оду са нашег тржишта због санкција или из неких других разлога, никакву имовину никоме нећемо продавати, предавати. Као што сам рекао – довиђења, сами ћемо решити шта ћемо с тим“, рекао је белоруски лидер на састанку са Владом.

Како је додао, Белорусија може и треба да се бави супституцијом увоза у секторима које напуштају страни инвеститори. Он је као пример навео „Мекдоналдс“.

„Увек апелујем на вас: једите, конзумирајте своје, не падајте на страно. То је поготово релевантно данас када су неки, посебно међу омладином, почели да кукају: 'Ах, 'Мекдоналдс' одлази'. А ја мислим: хвала богу што одлази! Али место 'Мекдоналдса' треба да заузму Белоруси, да раде наши људи, наши стручњаци, да се користе наши производи“, рекао је Лукашенко на седници Владе.

Како је додао, Белоруси сами треба да праве оно што је некада правио „Мекдоналдс“, „ако то некоме треба“, па чак и боље од њих.

„Зар ми не знамо разрезати земичку на пола и убацити комад меса, помфрит и салату? Господе, не знам ни ко то једе“, рекао је Лукашенко.

У Белорусији је било отворено 25 ресторана „Мекдоналдс“ у шест градова. Корпорација је објавила да напушта руско и белоруско тржиште након почетка специјалне војне операције у Украјини. У априлу прошле године ланац је преименован у „Мак.бу“.
Погледајте још:
Реклама ланца ресторана брзе хране Вкусно и точка, бившег Мекдоналдса - Sputnik Србија, 1920, 10.09.2023
ЕКОНОМИЈА
Шта чека западне компаније, ако одлуче да се врате у Русију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала