- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

„Демон“ наставио доминацију – следи спектакл с Русом који је разбио Американца

© AP PhotoАлекс Де Минор
Алекс Де Минор - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2024
Пратите нас
Италијан Јаник Синер наставља да демонстрира фантастичан тенис у Аустралији. Без икаквих проблема, у три сета изашао је на крај са Аргентинцем Себастијаном Баесом – 6:0, 6:1, 6:3. Сигурни су били и остали фаворити, Рус Карен Хачанов, Американац Тејлор Фриц, Грк Стефанос Циципас, као и Алекс де Минор који је преслишао Коболија - 6:3, 6:3, 6:1.
Први је у Мелбурну од поменутих на терен изашао Рус Хачанов и он је у четири сета успео да елиминише Чеха Томаса Махача 6:4, 7:6, 4:6, 7:6 и пласира се у осмину финала првог гренд слема у сезони. Наредни ривал биће му савршени Италијан Јаник Синер.
„Грешник“ ком предвиђају да би у Мелбурну могао далеко да оде и да направи запажен резултат, „почистио“ је с тртена Аргентинца Баеса, ком је препустио само четири гема у мечу који је трајао мање од два часа, тачније – сат и 54 минута.
Никола Ћаћић - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2024
СПОРТ
Србин преко Хрвата до чуда у Мелбурну – Ћаћић и Молчан избацили најбољи дубл света
Биће интересантно видети Италијана и Руса у борби за четвртфинале, мада је јасно да ће Синер имати улогу изразитог фаворита, јер је четврти рекет планете и један од ретких који умеју да сруше чак и Новака Ђоковића.
Успешан на путу до најбољих 16 у Мелбурну био је и Стефанос Циципас, за ког је Новаков велики пријатељ Ник Кирјос рекао да би могао да освоји трофеј на Аустралијан опену.
Грк је био максималан, разбио је Француза Ван Аша – 6:3, 6:0, 6:4 и у наредној рунди нокаут фазе укрстиће рекет са Тејлором Фрицом, који је после преокрета елиминисао Мађара Фабијана Марожана резултатом 3:6, 6:4, 6:2, 6:2.
На терену се нашао и Алекс де Минор, домаћи такмичар који је од почетка сезоне у фантастичној форми. Оправдао је "демон" улогу изразитог фаворита против Италијана Флавија Коболија, ком је препустио свега седам гемова - 6:3, 6:3, 6:1.
Де Минор ће у осмини финала играти против Руса Андреја Рубљова који је разбио у три сета Американца Себастијана Корду - 6:2, 7.6, 6:4.
Јасно је да ће тај меч донети атомски тенис и истински спектакл у Мелбурну, у ком је улог четвртфинале првог гренд слема у сезони.
Адријан Манарино - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2024
СПОРТ
Новак сазнао ривала – ништа од новог „спуштања слушалице“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2024
СПОРТ
Ђоковић: Пет-шест тешких ноћи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала