- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак: Нисам се свиђао Федереру

© AP Photo / Asanka Brendon RatnayakeНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2024
Пратите нас
Својом појавом на тениској сцени Новак Ђоковић, први рекет света, уздрмао је највише Роџера Федерера и Рафаела Надала који су вероватно и сами веровали да ће само они писати историју белог спорта. Српски ас те планове је пореметио, а због тога што је искрено говорио о томе колико жели да буде бољи од свих верује да је нервирао славног Швајцарца.
После победе у трећем колу Аустралијан опена Новака Ђоковића новинари су на конференцији питали о његовим почецима и понашању на старту каријере. Српски ас и тада је показаивао велико самопоуздање, оправдано, али верује да је то нервирало Роџера Федерера.
„То је добро питање. Знам засигурно да се Федереру није свидело како сам се ја понашао на почетку. Мислим да то код њега није добро прошло. не знам за друге. Верује,м да нисам био омиљен неким од најбољих тенисера јер се нисам плашио да кажем да желим да будем најбољи тенисер на свету. Имао сам самопоуздање и веровао сам да имам игру којојм то могу да поткрепим“, рекао је Новак после победе над Томасом Мартином Ечеверијем.
Оно што се код Новака никада није променило јесте поштовање према ривалима.
„Али никада ми није недостајало поштовања за друге. Када год би меч почео, пре почетка меча и на крају меча увек бих поздравио противника, увек бих га уважио. Поштовање је нешто што мора бити присутно без обзира на све што се дешава. Наравно на терену може да се деси много тога у жару борбе. Било је јако давно пре 20 година када сам дебитовао као професионалац. Тешко ми је да се сетим свих који су ме волели и који ме нису волели. Мислим да сам једног именовао, не могу да се сетим других“, истакао је Новак Ђоковић.
Први рекет света није блистао у прва два кола, али у трећем мечу показао је доминацију над Аргентинцем. У осмини финала српски ас играће против Адријана Манарина који је елиминисао Бена Шелтона.
Алекс Де Минор - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2024
СПОРТ
„Демон“ наставио доминацију – следи спектакл с Русом који је разбио Американца
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала