- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: Блокирање "Јутјуб" канала Никите Михалкова је западна цензура

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Уђи у базу фотографијаНикита Михалков
Никита Михалков - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2024
Пратите нас
Блокирање „Јутјуб“ канала режисера Никите Михалкова је класичан пример политичке цензуре и патолошке нетрпељивости неолибералног Запада, изјавила је портпарол Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.
Приликом покушаја логовања на „Јутјуб“ канал „БесогонТВ“ појављује се саопштење о томе да је налог блокиран због многобројних или озбиљних кршења „Јутјуб“ правила у вези са дискриминацијским изјавама.
„Тренутна одлука власника ‘Јутјуба’, америчке корпорације ‘Гугл’, класичан је пример политичке цензуре и патолошке нетрпељивости неолибералног Запада према гледиштима и мишљењима која се разликују од њихових“, написала је она на друштвеним мрежама.
Она је додала да је „заштита права на слободу доступа информацијама, плурализам мишљења, слобода говора – све је то празна прича за Белу кућу, Стејт департмента и још више за приватну корпорацију која је под контролом америчких обавештајних служби“.
„За њих није ништа да нарушавају чак и кључне одредбе домаћег законодавства - први амандман на амерички Устав који забрањује савезној влади да спречи било кога да изрази своје мишљење или казни некога за оно што је речено“, навела је Захарова.
Раније је саопштено да је блокиран „Јутјуб“ канал режисера Никите Михалкова који је имао више од пола милиона пратилаца.
Од почетка специјалне војне операције у Украјини је против Русије уведен велики број санкција, укључујући блокирање ресурса агенције „Спутњик“ и телевизијских канала РТ. Странице ових медија нису доступне европским корисницима „Гугл“ претраживача, цензурисани су њихови канали на „Јутјубу и на „Мета“ платформама (Русија је „Мету“ прогласила екстремистичком организацијом).
Погледајте и:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала