- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Медведев рутински елиминисао Канађанина – сачекало га изненађење

© AP Photo / Asanka Brendon RatnayakeДанил Медведев
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2024
Пратите нас
Данил Медведев, руски тенисер, пласирао се без проблема у осмину финала Аустралијан опена победом над Феликсом Оже Алијасимом резултатом 6:3, 6:4, 6:3. У наредном колу Данил ће играти против Нуно Боржеша који је изненадио Григора Димитрова.
Неочекивано се Данил Медведев намучио у претхдном колу, али све оно што није ваљало исправио је против Феликса Оже Алијасима који није имао никакво решење за оштре ударце руског аса.
У првом сету Медведев је најпре направио брејк у трећем гему, а онда и у деветом чиме је ставио печат на тај сет у којем се није суочио са брејк лоптама за противника.
Међутим, канадски тенисер боље је отворио други сет, одузео је Данилу сервис гем, повео је са 3:1. Није пуно времена требало руском тенисеру да се пробуди, узвратио је брејком, а онда још једном на исти начин освојио и други сет.
На почетку трећег сета Феликс је успео да сачува свој сервис, али у четвртом гему Медведев стиже до три везане брејк лопте и користи прву.
Било је већ тада јасно да је Данил тиме ставио тачку на меч, као што и јесте после два сата и десет минута игре.
Руски тенисер у осмини финала играће против Нуна Боржеша, португалског тенисера који је изненадио Григора Димитрова резултатом 6:7, 6:4, 6:2, 7:6. Португалац је направио једно од највећих изненађења на турниру поготово када се узме у обзир да је бугарски тенисер био у сјајној форми по доласку на турнир.
То није било једино изненађење јер је претходно Камерон Нори савладао Каспера Руда резултатом 6:4, 6:7, 6:4, 6:3.
Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2024
СПОРТ
Кецмановић: „Не знам како сам победио – против Алкараса ћу бити Роки“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала