- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Кецмановић: „Не знам како сам победио – против Алкараса ћу бити Роки“

© AP Photo / Asanka Brendon RatnayakeМиомир Кецмановић
Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2024
Пратите нас
После велике победе која га је други пут у каријери одвела у осмину финала Аустралијан опена, Миомир Кецмановић истакао је да ни сам није свестан како је успео да савлада Томија Пола, али да сада има самопоуздање и за размишљање о уласку у Топ десет.
Већ на Дејвис купу када је победио Џека Дрејпера и Лоренца Мусетија, Миомир Кецмановић показао је да је изузетно напредовао и да је његов тенис на изузетно високом нивоу. То апсолутно није изненађење када се узме у обзир да је српски тенисер био најбољи јуниор света и да је и међу играчима своје генерације познат као један од талентованијих.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2024
СПОРТ
Јокић држао час кошарке у Бостону – Богдановић славио у српском дербију
После Дејвис купа уследдила је пауза до почетка нове сезоне, а сви су се надали да Кецмановић може да остане у истом ритму и не само да је остао већ чини се игра још боље него у Малаги.
„Искрено немам појма како сам се извукао. Данас је изгледа требало да буде мој дан, имао сам више среће, а на крају сам играо фантастично“, рекао је Миомир после победе над Томијем Полом и меча који је трајао пуна четири сата 6:4, 3:6, 2:6, 7:6, 6:0.
Док Кецмановић не зна како је успео да победи, сигурно је да један човек зна. Иван Цинкуш постао је тренер српског тенисера прошле године. Тада је за Спутњик говорио о Мишином потенцијалу и истакао је да је препознао да српски тенисер може далеко да догура.
Фалило му је позитивности, а управо је то сегмент који Миомир понавља од почетка турнира. Хрватски стручњак дефинитивно има велики утицај на игру Кецмановића и то се не огледа само на терену већ и ван њега.
Истакао је српски тенисер пре прошлог меча да је сада много пажљивији када тренира, да је фокус на сто одсто усмрене ка тренингу, а управо је то оно што је Цинкуш желео да постигне.
Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 18.02.2023
СПОРТ
Хрват је напустио Чилића због Србина и за Спутњик је открио: „Дошло је време за корак даље“
Два пута у три године Миомир стиже до осмине финала Аустралијан опена, а иако би сваки тенисер желео да то уради на једноставан начин, Србин не. Он је управо супротно желео да игра пет сетова.
„Осећај је добар. Желео сам да играм пет сетова, само да видим како ћу се осећати, хаха. Срећан сам што сам опет у другој недељи. У четвртом је било густо, мислио сам да могу. Кад сам већ ту, да дам све од себе, а не да после размишљам шта би било кад би било. Био сам много чврст у петом сету, а он је пао. Осећао сам да сам имао много прилика на његов сервис, увек се играло, али нисам могао да преломим. То ме страшно нервирало, али се на крају добро завршило“, рекао је Кецмановић.
У осмини финала српски тенисер биће на тешком испиту јер ће са друге стране мреже бити Карлос Алкарас. Неће то бити немогућ задатак за Миомира, њих двојица одиграли су само један меч 2022. године и Миша је тада освојио сет чиме је показао да може да игра одличан тенис и против талентованог Шпанца.
„Дефинитивно неће бити лако. Играли смо пре две године, он је од тада урадио свашта, био је и број један. Веома је агресиван, тако осваја највише поена. Кад је густо, увек игра храбро. Ја ћу бити растерећенији, играћу опуштеније. Треба на све да обратим пажњу, морам да будем на сто посто – ништа мање од тога неће проћи“, истакао је Миомир.
Проблем ће бити само у томе што ће Миомир ући уморнији у меч. Алкарасу је Женг предао после два сета борбе, док је српски тенисер играо четири сата. Али, ни то не смета Миомиру који се због улоге аутсајдера поистоветио са Рокијем.
„Роки је увек аутсајдер, то ми треба“, поручио је српски тенисер.
Занимљиво је да је Алкарас недавно истакао као је велики фан Рокија, а нарочито песме из тог филма.
„Ето, нека ме слуша“, нашалио се Миомир.
Миомир је тренутно 60. тенисер света, а како ствари стоје после Аустралије напредоваће за најмање 19 места, међутим његови домети су далеко већи и он сам то врло добро зна.
„Тренутно ми је главно што много желим и што сам гладан да се вратим тамо где сам био, па да направим искорак. Хоћу да се пробијем, већ сам годинама око 30-40-50. места. Доста ми је тога, жеља ми је да направим искорак“, рекао је Кецмановић.
За крај Миомир је добио питање које се односило на то да ли верује да може до Топ десет, а одговор је био никад краћи никад јаснији.
„Да“, поручио је Миомир Кецмановић.
Шта год се десило у наставку турнира Кецмановић је одиграо неколико фанатстичних мечева због којих српска публика треба да буде поносна и задовољна јер уколико после Аустралије српски тенисер настави у истом ритму и постепено подиже форму – уживаћемо.
Браво Мишо!
Миомир Кецмановић - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2024
СПОРТ
Велика победа страшног Миомира – Србин у осмини финала против Алкараса
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала