- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Минск: Знамо где се обучавају ћелије за смену власти у Белорусији, предњаче Пољска, Украјина

© Sputnik / Sputnik / Уђи у базу фотографијаПролазник на улици у Минску
Пролазник на улици у Минску - Sputnik Србија, 1920, 20.01.2024
Пратите нас
Секретар Савета безбедности Белорусије Александар Волфович рекао је да белоруске специјалне службе знају састав ћелија које се припремају за незакониту смену власти у земљи, као и места на којима пролазе обуку на територији ЕУ и Украјине.
„Лидери те деструктивно настројене војне политике САД су наши суседи: руководства Пољске, балтичких држава, Украјине. Поред тога што раде на појачаној милитаризацији, што су повећани војни расходи, на територији тих земаља се припремају диверзионо-обавештајне групе, илегалне војне формације састављене од оних који су побегли из Русије и Белорусије, различитих криминалца, јер нормални људи неће у такве структуре. Обучавају се људи који су спремни да убијају, спроводе диверзије, ратују на територији граничних држава у циљу неуставног свргавања власти“, рекао је он у интервјуу за ТВ „Белорусија“.
Како је навео, белоруске службе знају где се припремају ти људи, имају спискове. Такође, предузимају се мере да се неутралишу те претње по земљу.
Погледајте и:
Председник Белорусије Александар Лукашенко на белорускоо-руским војним вежбама Савезничка одлучност 2022 - Sputnik Србија, 1920, 19.01.2024
РУСИЈА
Лукашенко: Белорусија заштићена као никада до сада
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала